|

Trump och Xi Jinping planerar möte

NyhetsbildZoom
USA:s president Donald Trump och Kinas president Xi Jinping planerar ett möte i Buenos Aires. Arkivbild Foto: Andy Wong AP/TT
USA:s president Donald Trump och Kinas ledare Xi Jinping planerar ett toppmöte i samband med G20-mötet i Argentina i slutet av november, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tidningen hänvisar till källor i båda länderna och skriver att syftet med mötet blir att försöka hitta en väg ut ur handelskonflikten mellan världens två största ekonomier som skakar marknaden.

Vita huset ekonomiska rådgivare Larry Kudlow bekräftar samtidigt för reportrar i Washington att ett möte mellan Trump och Xi under G20-mötet i Buenos Aires diskuteras.

Kinas regering ställde i september in en runda samtal i Washington sedan Vita huset fattat beslut om nya tullar på varor från Kina för 200 miljarder dollar, vilket Peking svarade på med tullar på USA-varor för 60 miljarder dollar.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan