|

Börsfrossan fortsatte på Wall Street

NyhetsbildZoom
Nervositet rådde på börsgolvet i New York. Foto: Richard Drew/AP/TT
Börserna i USA fortsatte att falla på torsdagen, även om nedgången inte var lika kraftig som dagen innan. Handeln var nervös och indexen åkte upp och ner.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter onsdagens ras öppnade börserna betydligt mer stillsamt sedan amerikansk inflationsstatistik landat lägre än väntat. Därefter tilltog börsoron.

Obligationsräntan sjönk till den lägsta nivån på en vecka, men det finns en rad andra saker som dämpar börshumöret: osäkerhet kring handelskriget mellan USA och Kina, Federal Reserves räntepolitik och mellanårsvalet den 6 november.

Flera stora teknikbolag var på väg mot plus efter onsdagens kraftiga tillbakagång, men föll tillbaka mot slutet av handelsdagen.

Dagens förlorare var energisektorn med ett fortsatt sjunkande oljepris sedan statistik visat att USA:s oljelager var större än väntat. Oljejättarna Exxon och Chevron var båda ner runt 3,5 procent.

För sjätte dagen i rad stängde indexen på minus.

Dow Jones industriindex backade 2,1 procent, Nasdaqs kompositindex sjönk 1,3 procent och S&P 500 föll 2,1 procent.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan