|

Bageriföretaget Vaasan säger upp tretton anställda

Sammanlagt nitton anställningar tar slut vid bageriföretaget Vaasan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bageriföretaget Vaasan säger upp tretton anställda. Dessutom avslutas sex anställningar genom andra arrangemang. Beslutet är ett resultat av företagets samarbetsförhandlingar som började i slutet av augusti.

Vid sina bagerier i Kuusankoski och Kiminge avslutar Vaasan tillverkningen av kaffebröd för försäljning styckevis. Enligt företaget gräddar många butiker själv en del av sina bageriprodukter, vilket tärt på Vaasans konkurrenskraft.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Pälsnäringen i djup kris – jämförs med mardrömmen i slutet på 1980-talet

Krisen inom pälsnäringen börjar bli jämförbar med den kring decennieskiftet 1990 konstaterar Vasa Andelsbanks vd Ulf Nylund och farmarförbundets ordförande Kenneth Ingman  .
Foto: Arkiv/Britt Sund

Krisen inom pälsnäringen börjar bli jämförbar med den kring decennieskiftet 1990 konstaterar Vasa Andelsbanks vd Ulf Nylund och farmarförbundets ordförande Kenneth Ingman .

Fler kommer att sluta. En del kommer att gå i konkurs. Nykarleby och Korsnäs kommer att drabbas. Pälsnäringen är i djup kris.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan