|

Sista chansen att rösta på Finlands framtida tidszon – tiden går ut vid midnatt

NyhetsbildZoom
Enkäten om Finlands framtida tidszon finns på https://kellojensiirto.otakantaa.fi/sv/osallistuminen/568/kysely/ fram till midnatt fredagen den 12 oktober. Foto: Kommunikationsministeriet
Ska Finland ha sommartid eller vintertid i framtiden? Ska vi ha samma tid som Sverige eller som Ryssland? Du kan berätta vad du tycker fram till midnatt! Sedan är det för sent.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kommunikationsministeriet genomför en enkät i elektronisk form via tjänsten dinåsikt.fi. Frågan gäller vilken tidszon finländarna vill höra till när bytet mellan sommar- och vintertid slopas inom EU och alla intresserade får säga vad de tycker.

Dessutom har företaget TNS Kantar kontaktat ett antal finländare för att få deras syn på saken.

Under beredningen bedöms olika för- och nackdelar av de olika alternativen och dessutom hör Kommunikationsministeriet experter i frågan.

Finlands riksdag stödjer förslaget att tidsomställningen ska avskaffas inom EU, men det finns inget beslut på vilken tidszon vi ska höra till. Det beslutet fattas av Finlands riksdag i sinom tid.

I EU fortsätter beredningen av direktivet i rådet och i Europaparlamentet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan