Av alla 20 handelslag i Finland har KPO och PKO under de senaste fyra åren varit de handelslag som utvecklat sin affärsverksamhet allra mest. Toppduon lämnade de övriga handelslagen långt bakom sig.

I Osuustoiminta-lehtis jämförelse var KPO det mest framgångsrika handelslaget under året. Enligt ett pressmeddelande har KPO kunnat utveckla sin affärsverksamhet på ett berömligt sätt inom alla delområden. Handelslaget har varit bland de två bästa fyra år i rad. PKO, som hållit tätplatsen de senaste fyra åren kom på silverplats i år med en knapp marginal, endast en poäng skiljde handelslagen åt. På tredje plats kom Eekoo från Södra Karelen.

Då handelslagen jämfördes bedömdes företagen utifrån fem mätare inom affärsverksamheten; de procentuella förändringarna i omsättningen och medlemsantalet, överskottet av affärsverksamheten i relation till balansmedeltalet respektive omsättningen samt handelslagets soliditet. Varje enskilt handelslag fick poäng för varje delområde på basis av hur bra det klarat sig i jämförelse med de övriga handelslagen.