|

Sport föll på straffar efter vild batalj mot ligaledarna

NyhetsbildZoom
Roope Talaja nätade i första perioden och nyblivna poängkungen Olavi Vauhkonen var tongivande i Sports anfallsspel. Foto: Samppa Toivonen
Lördagskvällens drabbning mellan Sport och Kärpät var hockeyunderhållning när den är som bäst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

ISHOCKEY FM-ligan

  • Sport – Kärpät 2–3 e str (2–1, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1)


Sport öppnade målskyttet i powerplay när Aleksi Ainali hittade en lucka i trafiken framför målet och hängde in 1–0 efter 3.31.

Och det skulle komma mera.

Roope Talaja stormade in i zon tillsammans med Tommi Tikka, fick prova avslut två gånger och det senare hittade in bakom Veini Vehviläinen i Kärpäts mål. 2–0 var ett faktum efter 12.09.

Kärpät fick ordning på spelet mot slutet av första perioden och yttern Ville Leskinen petade in 2–1 på en retur efter 18.36.

I tredje perioden redde Sport ut 42 sekunder med två man mindre på isen, men Leskinen styrde in 2–2 från nära håll i spel fem mot fyra efter 46.11.

Med 50.53 på uret rök Roope Talaja och yttern Otto Karvinen ihop i ett slagsmål bredvid Kärpäts mål och bägge fick duschkommendering.

Med 1.49 kvar åkte Kärpäts svenska centern Nicklas Lasu ut på en billig hakning. Tommi Tikka styrde så när in pucken i slutsekunderna, men Kärpät höll ut.

Förlängningen var ett galet sjöslag, men inga mål sågs. Kärpäts tjeckiska ytter Radek Koblizek avgjorde i straffläggningen.

Sports laguppställning

  • Toni Kallela – Aleksi Ainali – Miro Lehtimäki
  • Roope Talaja – Tommi Tikka – Erik Riska
  • Jesse Paukku – Antti Kalapudas – Olavi Vauhkonen
  • Tomi Körkkö – Valentin Claireaux – William Rapuzzi
  • Oskari Manninen – Niklas Nevalainen
  • Tony Sund – Ville Saukko
  • Colby Robak – Jyri Niemi
  • Victor Westermarck sjunde back
  • Mv: Mika Järvinen (Sami Aittokallio)

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

VIDEO: Unga konstnärer lyste upp novembermörkret

VASA Unga konstnärer samlades för att med lykta i hand uppmärksamma dagen för FN:s barnkonvention. Det blev även en show på Kaserntorget, dagen till ära.

Nyhetsbild
Inrikes

Centralhandelskammaren: "Ödsla inte tid på könskvotering, kvinnor når toppen utan kvoter"

Antalet kvinnor i börsbolagsstyrelser ökar stadigt, men fortfarande är det stora könsskillnader inom den operativa ledningen.

Nyhetsbild
Lokalt

Snart förhör CKP misstänkta i fallet med Hassan Zubiers penninginsamling

Förundersökningen i fallet om Hassan Zubiers penninginsamling blir klar under våren, säger Centralkriminalpolisen.

Mest läst senaste veckan