|

Vuokko Väyrynen sjuk – Paavo Väyrynen överväger att inte ställa upp i vårens val

NyhetsbildZoom
Paavo Väyrynen med sin fru Vuokko Väyrynen. Foto: Lehtikuva/Mikko Stig
Riksdagsledamot Paavo Väyrynen överväger att inte ställa upp i nästa val på grund av hustruns sjukdom.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I ett pressmeddelande på måndag morgon skriver riksdagsledamoten, tidigare ministern och EU-parlamentarikern Paavo Väyrynen att hans hustru Vuokko Väyrynen i flera veckor lidit av svåra smärtor.

Efter undersökningar fick paret på lördagen beskedet att hustrun drabbats av långt framskriden myelom, en form av blodcancer.

– På grund av Vuokkos sjukdom har min egen kandidatur i de statliga valen i vår blivit osäker, skriver Väyrynen i sitt meddelande.


Väyrynen konstaterar att han den närmaste tiden kommer att koncentrera sig på att stödja sin hustru, och att han därmed inte kommer att engagera sig i annat än det som hans uppdrag som riksdagsledamot kräver.

Väyrynen har under hösten arbetat med att skapa en ny politisk rörelse, efter att hans samarbete med Medborgarpartiet avbröts förra våren. Konflikten om ledarskapet inom Medborgarpartiet har lett till en rättsprocess. Domen i processen väntas komma på måndag.

Kommentarer
|

Snödjupet har minskat i västra och södra Finland

Nyhetsbild
Snödjupet har minskat i landets södra och västra delar, visar en studie som har jämfört data mellan 1961 och 2014. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
Känns vintrarna gråa och snöfattiga? En ny studie från Meteorologiska institutet bekräftar att det maximala snödjupet och längden på snöperioden har minskat i kustområdet.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan