|

Vuokko Väyrynen sjuk – Paavo Väyrynen överväger att inte ställa upp i vårens val

NyhetsbildZoom
Paavo Väyrynen med sin fru Vuokko Väyrynen. Foto: Lehtikuva/Mikko Stig
Riksdagsledamot Paavo Väyrynen överväger att inte ställa upp i nästa val på grund av hustruns sjukdom.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I ett pressmeddelande på måndag morgon skriver riksdagsledamoten, tidigare ministern och EU-parlamentarikern Paavo Väyrynen att hans hustru Vuokko Väyrynen i flera veckor lidit av svåra smärtor.

Efter undersökningar fick paret på lördagen beskedet att hustrun drabbats av långt framskriden myelom, en form av blodcancer.

– På grund av Vuokkos sjukdom har min egen kandidatur i de statliga valen i vår blivit osäker, skriver Väyrynen i sitt meddelande.


Väyrynen konstaterar att han den närmaste tiden kommer att koncentrera sig på att stödja sin hustru, och att han därmed inte kommer att engagera sig i annat än det som hans uppdrag som riksdagsledamot kräver.

Väyrynen har under hösten arbetat med att skapa en ny politisk rörelse, efter att hans samarbete med Medborgarpartiet avbröts förra våren. Konflikten om ledarskapet inom Medborgarpartiet har lett till en rättsprocess. Domen i processen väntas komma på måndag.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Korsnäs höjer inkomstskatten, beslöt ett enhälligt fullmäktige

Korsnäs höjer inkomstskattesatsen till 21,5 procent inför 2019 men bibehåller fastighetsskatten på nuvarande nivå. Det här beslöt kommunfullmäktige enhälligt på måndag kväll.

Nyhetsbild
Lokalt

Julens räddande änglar förbereder sig på att hjälpa – De äldre i fokus i år

VASA/KORSHOLM Julen är inte bara glädje och fest. För de fattiga och ensamma innebär högtiden svårigheter. Därför förbereder sig nu Karin Äijö och fjorton andra aktivister på att dela ut matpåsar åt de fattiga för nionde året i rad.

Nyhetsbild
Lokalt

Slöjdfestival ordnas på Kvarken för tredje året i rad

På slöjdfestivalen kan du lära dig att väva i annorlunda material, nya knyttekniker eller varför inte se hur man virkar en våffla. I år vill man också locka en bredare publik, bland annat finskspråkiga och män.

Nyhetsbild
Lokalt

Sällsynt sega alger i höst – har siktats både runt Replot och långt ute till havs

NTM-centralen har fått in algobservationer från bland annat Gerby-Västervik skärgård, Replotfjärden, Köklot och Vallgrund. Alger har också noterats långt ut till havs.

Mest läst senaste veckan