|

Christoffer Kloo ny sportchef i Wasa Fotbollsakademi

NyhetsbildZoom
Christoffer Kloo tar över som sportchef i Wasa Fotbollsakademi. Foto: Arkiv/Mikael Nordman
Christoffer Kloo efterträder Lars Mosander som sportchef i Wasa Fotbollsakademi.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lars Mosander tackar för sig vid årsskiftet och Christoffer Kloo, som jobbat som sport manager i Seinäjokiklubben SJK, tar över i Wasa Fotbollsakademi (WFA).

Under spelarkarriären spelade Kloo ligafotboll i VPS och allsvenskt i Östers IF och han har hunnit inneha tränarposten både i fostrarföreningen Vasa IFK och i SJK.

– Vi är tacksamma för att tjänsten som sportchef intresserade många kompetenta sökande och ser fram emot att tillsammans med Christoffer Kloo utveckla vår verksamhet, säger WFA:s ordförande Tom Kecklund i ett pressmeddelande.

– Även om det hänt mycket under de tre år vi jobbat tillsammans inom WFA så vet vi att det ännu finns mycket som vi behöver jobba med och utveckla. Därför känns det tryggt och inspirerande att vi får en kunnig och driftig ny sportchef.

Kloo, 45, hyllar sin företrädare.

– Lars Mosander har gjort ett fantastiskt jobb genom att lägga grunden till WFA:s verksamhet med sitt fotbollsprogram och sin verksamhet, säger Kloo.

– I SJK har jag haft förmånen att få jobba i en av Finlands främsta fotbollsorganisationer och jag har lärt mig väldigt mycket. Nu gäller det att ta med sig de erfarenheterna ut på fältet och stöda och hjälpa alla tränare inom samarbetsföreningarna. Genom ett bra samarbete ska vi kunna skapa både topp och bredd.

WFA är ett fotbollssamarbete som omfattar Iskmo-Jungsund BK, FC Kuffen, BK-48, Vasa IFK, Sundom IF och Solf IK.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Snart förhör CKP misstänkta i fallet med Hassan Zubiers penninginsamling

Förundersökningen i fallet om Hassan Zubiers penninginsamling blir klar under våren, säger Centralkriminalpolisen.

Nyhetsbild
Kultur

Annika Åman och Alexandra Mangs hyllar kvinnokroppen

Flickor och kvinnor från hela Svenskfinland har bidragit till pjäsen "Alla får vara", som har premiär den 24 november. 

Nyhetsbild
Ekonomi

Bättre ytfinish är målet för Nautors nya satsning

JAKOBSTAD En målarbox modell större ska skapa bättre ytfinish på lyxbåtarna. Det handlar om en investering  som ska ta målandet in i framtiden.

Mest läst senaste veckan