|

Christoffer Kloo ny sportchef i Wasa Fotbollsakademi

NyhetsbildZoom
Christoffer Kloo tar över som sportchef i Wasa Fotbollsakademi. Foto: Arkiv/Mikael Nordman
Christoffer Kloo efterträder Lars Mosander som sportchef i Wasa Fotbollsakademi.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lars Mosander tackar för sig vid årsskiftet och Christoffer Kloo, som jobbat som sport manager i Seinäjokiklubben SJK, tar över i Wasa Fotbollsakademi (WFA).

Under spelarkarriären spelade Kloo ligafotboll i VPS och allsvenskt i Östers IF och han har hunnit inneha tränarposten både i fostrarföreningen Vasa IFK och i SJK.

– Vi är tacksamma för att tjänsten som sportchef intresserade många kompetenta sökande och ser fram emot att tillsammans med Christoffer Kloo utveckla vår verksamhet, säger WFA:s ordförande Tom Kecklund i ett pressmeddelande.

– Även om det hänt mycket under de tre år vi jobbat tillsammans inom WFA så vet vi att det ännu finns mycket som vi behöver jobba med och utveckla. Därför känns det tryggt och inspirerande att vi får en kunnig och driftig ny sportchef.

Kloo, 45, hyllar sin företrädare.

– Lars Mosander har gjort ett fantastiskt jobb genom att lägga grunden till WFA:s verksamhet med sitt fotbollsprogram och sin verksamhet, säger Kloo.

– I SJK har jag haft förmånen att få jobba i en av Finlands främsta fotbollsorganisationer och jag har lärt mig väldigt mycket. Nu gäller det att ta med sig de erfarenheterna ut på fältet och stöda och hjälpa alla tränare inom samarbetsföreningarna. Genom ett bra samarbete ska vi kunna skapa både topp och bredd.

WFA är ett fotbollssamarbete som omfattar Iskmo-Jungsund BK, FC Kuffen, BK-48, Vasa IFK, Sundom IF och Solf IK.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Magnus, 30, växte upp på Odenplan i Stockholm – nu fäller han träd i Österbotten

För några år sedan levde Magnus Rådström storstadsliv i Stockholm. Nu bor han i lugna Maxmo och sysslar med något som få i Österbotten gör: klättrar upp i träd och sågar ner dem.

Nyhetsbild
Lokalt

SE VIDEO: Så tar du ner problemträdet på din gård

Det är kanske inget du ska testa själv, men så här gör Magnus Rådström när han tar ner en stor tall på en liten tomt.

Nyhetsbild
Lokalt

Fähus totalförstördes i brand – kalvar räddades ut på gården

Ett fähus med kalvar totalförstördes i en brand tidigt på söndagsmorgonen. Branden slutade ändå lyckligt – tack vare folket på gården.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan