|

VBL/ÖT undrar: Vilka språkfel stör dig?

NyhetsbildZoom
Hopp, hopp? Det går inte alltid som man tänkt sig. "Hoppet ute för en helihopter till Vasa", skrev VBL svenska dagen till ära. Foto: Alexandra Furu
Blir du, precis som Ruben Anderson i Oravais, på dåligt humör varje gång du ser eller hör ett språkfel? Vad irriterar dig mest?
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På Vasabladets redaktion sitter en papperslapp fasttejpad på en stolpe: "Det finns en trygghet i att veta att det ändå alltid blir fel".

Hur mycket man än försöker undvika det dyker tryckfelsnisse ändå upp med jämna mellanrum.

Det är förstås inte bara medierna som är skyldiga till de språkfel som uppstår. Myndigheter, företag och organisationer gör också språkgrodor ibland.

Vi vill gärna veta vilka misstag som får din puls att stiga och varför. Skicka in de värsta språkfelen du vet och en motivering till online@hssmedia.fi så publicerar vi dem.

Kommentarer
|

Fixu är Vasaregionens enda frivilliga räddningshund – Se video: Så hittas en försvunnen person

Nyhetsbild
Räddningshunden Fixu hittar försvunna personer. På en timme söker han igenom samma område som 50 personer gör gemensamt. På bilden tränar han med ägare Ida Ehnström och Hilkka Hangasmäki. Foto: Mikael Nybacka
På en timme söker hunden Fixu igenom ett lika stort område som 50 människor tillsammans. Med matte Ida Ehnström deltar han i Frivilliga räddningstjänsten.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Alanen tillbaka efter skadefyllda året: "Säsongen hann aldrig starta"

FOTBOLL Förra året var en lång kamp i skadeträsket för Emmi Alanen. Nu är hon frisk och har lärt sig en hel del.

Nyhetsbild
Inrikes

Föräldrars psykiska ohälsa kan bidra till anknytningsproblem hos barn

Enligt en undersökning gjord på Åbo Universitet, är risken för att barn drabbas av anknytningsproblem flerfalt större om föräldrarna lider av en mental åkomma eller ett missbruk.

Nyhetsbild
Lokalt

Fixu är Vasaregionens enda frivilliga räddningshund – Se video: Så hittas en försvunnen person

VASA På en timme söker hunden Fixu igenom ett lika stort område som 50 människor tillsammans. Med matte Ida Ehnström deltar han i Frivilliga räddningstjänsten.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan