|

VBL/ÖT undrar: Vilka språkfel stör dig?

NyhetsbildZoom
Hopp, hopp? Det går inte alltid som man tänkt sig. "Hoppet ute för en helihopter till Vasa", skrev VBL svenska dagen till ära. Foto: Alexandra Furu
Blir du, precis som Ruben Anderson i Oravais, på dåligt humör varje gång du ser eller hör ett språkfel? Vad irriterar dig mest?
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På Vasabladets redaktion sitter en papperslapp fasttejpad på en stolpe: "Det finns en trygghet i att veta att det ändå alltid blir fel".

Hur mycket man än försöker undvika det dyker tryckfelsnisse ändå upp med jämna mellanrum.

Det är förstås inte bara medierna som är skyldiga till de språkfel som uppstår. Myndigheter, företag och organisationer gör också språkgrodor ibland.

Vi vill gärna veta vilka misstag som får din puls att stiga och varför. Skicka in de värsta språkfelen du vet och en motivering till online@hssmedia.fi så publicerar vi dem.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Snart förhör CKP misstänkta i fallet med Hassan Zubiers penninginsamling

Förundersökningen i fallet om Hassan Zubiers penninginsamling blir klar under våren, säger Centralkriminalpolisen.

Nyhetsbild
Kultur

Annika Åman och Alexandra Mangs hyllar kvinnokroppen

Flickor och kvinnor från hela Svenskfinland har bidragit till pjäsen "Alla får vara", som har premiär den 24 november. 

Nyhetsbild
Ekonomi

Bättre ytfinish är målet för Nautors nya satsning

JAKOBSTAD En målarbox modell större ska skapa bättre ytfinish på lyxbåtarna. Det handlar om en investering  som ska ta målandet in i framtiden.

Mest läst senaste veckan