Vilka minnen väcker skolmaten – skicka din berättelse till oss

NyhetsbildZoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Så gott som alla har en relation till skolmaten. Vilken är din? Berätta, vi vill gärna veta.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Om 1990-talets skolmat i Lovisanejdens högstadium ska sammanfattas med ett enda matminne så är det spenatplättar med aprikossylt tillsammans med ris- och tonfisksallad. Så otroligt gott att det fortfarande vattnas lite i munnen.

Däremot blev det väldigt många knäckebröd den gången det serverades blodplättar med lingonsylt. För att inte tala om leverlådan med de svällda russinen.

VBL vill gärna höra vilka minnen skolmaten väcker hos dig. Vilken var din absoluta favoriträtt? Fanns det någon köksa som gjorde extra god mat? Och hur viktig har skolmaten varit för dig? Berätta gärna vilken skola du gick i och när.

Du kan höra av dig till heidi.eriksson@vasabladet.fi.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

VIDEO: Unga konstnärer lyste upp novembermörkret

VASA Unga konstnärer samlades för att med lykta i hand uppmärksamma dagen för FN:s barnkonvention. Det blev även en show på Kaserntorget, dagen till ära.

Nyhetsbild
Inrikes

Centralhandelskammaren: "Ödsla inte tid på könskvotering, kvinnor når toppen utan kvoter"

Antalet kvinnor i börsbolagsstyrelser ökar stadigt, men fortfarande är det stora könsskillnader inom den operativa ledningen.

Nyhetsbild
Lokalt

Snart förhör CKP misstänkta i fallet med Hassan Zubiers penninginsamling

Förundersökningen i fallet om Hassan Zubiers penninginsamling blir klar under våren, säger Centralkriminalpolisen.

Mest läst senaste veckan