|

VPS värvar från Vancouver – "Inte många som hört om honom"

NyhetsbildZoom
Jonas Häkkinen är VPS senaste nyförvärv. Foto: VPS/Ilkka Kittilä
19-åriga Jonas Häkkinen ansluter till VPS. Han kan spela både som mittback och på botten av mittfältet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jonas Häkkinen har både finländskt och kanadensiskt pass och har fostrats i kanadensiska Vancouver Whitecaps. Föräldrarna är från Finland och Häkkinen har engelska som modersmål, men pratar bra finska.

Kontraktet med VPS gäller för nästa säsong och innehåller en option för ytterligare en säsong.

– Jonas har tränat med oss en längre tid. Han har kommit till Finland för att få ett lyft i karriären och jag tror att han har alla chanser att lyckas i FM-ligan, säger VPS tränare Petri Vuorinen på klubben webbplats.

– Hans agent föreslog att vi skulle testa honom. Vi har haft många unga spelare som vill framåt på test under de senaste åren och ny klickade det bra. Det är nog inte många som hört om honom i våra trakter trots att han är finländare.

Tränaren hyllar Häkkinens attityd.

– Han är målmedveten och har en sund inställning till idrotten och fotbollen. Den biten är i skick.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Den digitala skymningen oroar vetenskapsredaktör – "Vår digitala verklighet är väldigt skör"

VASA Marcus Rosenlund öppnade All Digital Week i Vasa med en föreläsning om digital skymning. Kommer vår generations historia att försvinna?

Nyhetsbild
Inrikes

Forskare föreslår höjd inkomstskatt för att få ordning på statsekonomin – "Regeringens beslut har haft förödande inverkan"

Enligt en ny utredning vid Löntagarnas forskningsinstitut är det vettigare att höja inkomstskatten än att frysa indexjusteringen för sociala förmåner då glappet i statsbudgeten ska rättas till.

Nyhetsbild
Lokalt

Åtta åtalade i stor droghärva – så här gick det till när den unga ligan gjorde affärer

Den unga drogligan från Österbotten gjorde blixtsnabba drogtransaktioner. Men det fanns saker de inte kom att tänka på. Det kan leda till väldigt många år i fängelset.

Nyhetsbild
Sport

Video: Här fintar han motståndarna totalt – klippet från Blue Fox-matchen sprids som en löpeld

En kort videosekvens från Blue Fox seriefinal mot SB Paapat i söndags har väckt stor munterhet på nätet. Det är blåräven Johannes Vähäkangas som snyggt lyckas finta två motståndare – som sedan krockar med varandra.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan