|

VPS värvar från Vancouver – "Inte många som hört om honom"

NyhetsbildZoom
Jonas Häkkinen är VPS senaste nyförvärv. Foto: VPS/Ilkka Kittilä
19-åriga Jonas Häkkinen ansluter till VPS. Han kan spela både som mittback och på botten av mittfältet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jonas Häkkinen har både finländskt och kanadensiskt pass och har fostrats i kanadensiska Vancouver Whitecaps. Föräldrarna är från Finland och Häkkinen har engelska som modersmål, men pratar bra finska.

Kontraktet med VPS gäller för nästa säsong och innehåller en option för ytterligare en säsong.

– Jonas har tränat med oss en längre tid. Han har kommit till Finland för att få ett lyft i karriären och jag tror att han har alla chanser att lyckas i FM-ligan, säger VPS tränare Petri Vuorinen på klubben webbplats.

– Hans agent föreslog att vi skulle testa honom. Vi har haft många unga spelare som vill framåt på test under de senaste åren och ny klickade det bra. Det är nog inte många som hört om honom i våra trakter trots att han är finländare.

Tränaren hyllar Häkkinens attityd.

– Han är målmedveten och har en sund inställning till idrotten och fotbollen. Den biten är i skick.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Vasa och Korsholm långt ifrån varandra då förslag till ett fusionsavtal presenterades

Under fredagskvällen för en vecka sedan presenterade Vasa ett första förslag för hur ett fusionsavtal mellan Vasa och Korsholm kunde se ut. Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg säger att förslaget kom som från ingenstans.

Nyhetsbild
Lokalt

Fotgängare dog i trafikolycka i Lillkyro

LILLKYRO Österbottens polisinrättning fick på fredagskvällen vid 22-tiden larm via nödcentralen om en trafikolycka i Lillkyro, där en personbil hade kört av vägen och kolliderat med en fotgängare.

Nyhetsbild
Utrikes

Himlafenomen sker i helg – I natt kulminerar Leoniderna

Håll utkik efter himlafenomen i helgen när jorden återigen passerar genom meteorsvärmen Leoniderna. För dem som har otur med vädret och missar fenomenet i helgen kommer nästa chans strax före jul.

Mest läst senaste veckan