Tyskt bolag vill lansera obemannad flygtaxi

NyhetsbildZoom
Att kunna flyga från London till Paris när som helst på under en timme, helt utan några utsläpp. Kanske snart en verklighet. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT/Arkiv
Flygtaxi mellan London och Paris på en timme. Det hoppas det tyska startup-bolaget Lilium åstadkomma som i april förra året lyckades med sin första obemannade testflygning av sin elektriska flygfarkost.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu drar företaget uppmärksamhet till sig när man anställer flera tunga namn inom branschen, rapporterar tekniksajten Engadget.

Mirko Reuter, chef för Audis självkörande bilar, och Jakob Waeschenbach, tidigare chef för utrustningsinstallation på flygplanstillverkaren Airbus, är några av namnen som har lockats över.

Flygfarkosten har en hastighet på 300 kilometer i timmen och en räckvid på 300 kilometer.

Tanken är att en självkörande taxiservice ska lanseras med fordonen 2025, men företaget står inför samma problem som självkörande bilar. Man behöver övertala beslutsfattare och allmänheten om att det här är ett säkert och hållbart transportsätt som kan samsas med den vanliga trafiken.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Jungner-Nordgren fortsätter leda Svenska kvinnoförbundet

Svenska kvinnoförbundet valde ny styrelse under sitt årsmöte i Esbo i dag. Anna Jungner-Nordgren från Vasa fortsätter som ordförande. En Korsnäsbo är vice ordförande.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 100 000 i läger efter cyklonen

Över 100 000 människor befinner sig i tillfälliga läger efter cyklonen Idais härjningar i sydöstra Afrika.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan