|

Källor: Mueller har inlett sin slutrapport

NyhetsbildZoom
Den särskilde åklagaren Robert Mueller. Arkivbild. Foto: Andrew Harnik/AP/TT
Särskilde åklagaren Robert Mueller har inlett arbetet med sluttrapporten om utredningen av misstänkt rysk inblandning i presidentvalet och samarbete mellan Trumpkampanjen och Ryssland. Det uppger flera källor för CNN.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Beskedet kommer dagen efter det att president Donald Trump avskedat justitieminister Jeff Sessions och låtit den nye tillförordnade justitieministern Matthew Whitake, som öppet uttryckt kritik mot Muellers arbete, ta över det högsta ansvaret för utredningen. Tidigare har vice justitieminister Rod Rosenstein burit den rollen.

Enligt CNN har Trump parallellt med förberedelserna av Sessions avskedande börjat arbeta med att granska de svar han ska lämna på de frågor som Muellers utredningsgrupp ställt, enligt CNN:s källor.

Samtidigt kommer uppgifter om att Mueller begärt ut loggar över samtal och möten mellan Trump och Roger Stone, en rådgivare som länge arbetat för Trump. I en intervju med Washington Post i juni berättade Stone att han i maj 2016 träffade en man med rysk accent som erbjöd honom skadlig information om Hillary Clinton mot betalning. Mötet ska ha arrangerats av Michael Caputo, en av Trumpkampanjens kommunikationschefer. Men enligt Stone tackade han nej.

På torsdagen förberedde sig en appellationsdomstol på att reda ut om tillsättningen av Robert Mueller skett på ett giltigt sätt, skriver The Washington Post. Fallet drivs av Andrew Miller, en före detta medarbetare till Stone, som tidigare försökt förhindra att information som Mueller begärt ut kommer utredarna till del.

Samtidigt som Mueller nu uppges vara i slutskedet av utredningen, skriver CNN att den särskilde åklagarens begäran om information relaterad till Stone i ett så pass sent skede kommit som en överraskning för Trumps advokater. Detta eftersom Mueller har fokuserat på Stone och hans förehavanden inför valet 2016 i månader.

Kommentarer
|

Trump efter nobben till budgetkompromiss: Pelosi är irrationell

Nyhetsbild
Donald Trump fortsätter budgetkäbblet med Demokraternas Nancy Pelosi. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT
Donald Trump fortsätter ordkriget mot toppdemokraten Nancy Pelosi. Efter att den amerikanske presidentens försök att budgetkompromissa möttes av ett tvärt nej anklagar han Pelosi för en radikal vänstersväng.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Vasaåkaren Mäki tog betydande poäng – vet var han kan kapa sekunder

LÄNGDSKIDOR Joni Mäki från Vasa nådde ett mål för säsongen. Han visade att han är mer än bara en sprinter – och tog världscuppoäng på 15 kilometer klassiskt.

Nyhetsbild
Utrikes

Misstänkt mässlingsfall i Umeå

Ett barn som besökt primärvårdsjouren och Norrlands universitetssjukhus under veckan misstänks vara drabbat av den mycket smittsamma och potentiellt farliga sjukdomen mässling, rapporterar lokala medier.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya bankautomater installeras i S-gruppens butiker

Otto-automaterna vid S-gruppens butiker i Vasa byts ut i början av februari. Detta kan innebära hål i väggen under några dagar.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan