|

Källor: Mueller har inlett sin slutrapport

NyhetsbildZoom
Den särskilde åklagaren Robert Mueller. Arkivbild. Foto: Andrew Harnik/AP/TT
Särskilde åklagaren Robert Mueller har inlett arbetet med sluttrapporten om utredningen av misstänkt rysk inblandning i presidentvalet och samarbete mellan Trumpkampanjen och Ryssland. Det uppger flera källor för CNN.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Beskedet kommer dagen efter det att president Donald Trump avskedat justitieminister Jeff Sessions och låtit den nye tillförordnade justitieministern Matthew Whitake, som öppet uttryckt kritik mot Muellers arbete, ta över det högsta ansvaret för utredningen. Tidigare har vice justitieminister Rod Rosenstein burit den rollen.

Enligt CNN har Trump parallellt med förberedelserna av Sessions avskedande börjat arbeta med att granska de svar han ska lämna på de frågor som Muellers utredningsgrupp ställt, enligt CNN:s källor.

Samtidigt kommer uppgifter om att Mueller begärt ut loggar över samtal och möten mellan Trump och Roger Stone, en rådgivare som länge arbetat för Trump. I en intervju med Washington Post i juni berättade Stone att han i maj 2016 träffade en man med rysk accent som erbjöd honom skadlig information om Hillary Clinton mot betalning. Mötet ska ha arrangerats av Michael Caputo, en av Trumpkampanjens kommunikationschefer. Men enligt Stone tackade han nej.

På torsdagen förberedde sig en appellationsdomstol på att reda ut om tillsättningen av Robert Mueller skett på ett giltigt sätt, skriver The Washington Post. Fallet drivs av Andrew Miller, en före detta medarbetare till Stone, som tidigare försökt förhindra att information som Mueller begärt ut kommer utredarna till del.

Samtidigt som Mueller nu uppges vara i slutskedet av utredningen, skriver CNN att den särskilde åklagarens begäran om information relaterad till Stone i ett så pass sent skede kommit som en överraskning för Trumps advokater. Detta eftersom Mueller har fokuserat på Stone och hans förehavanden inför valet 2016 i månader.

Kommentarer
|

Världens minsta bebis har fått åka hem

Nyhetsbild
Ryusuke Sekino med mamma Toshiko och pappa Kohei. Foto: Kyodo News via AP/TT
När han föddes var han den minsta bebis som förlösts – med en matchvikt på blott 258 gram. Efter sex månaders intensivvård har den japanske pojken Ryusuke Sekino fått lämna sjukhuset tillsammans med sina föräldrar.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Mygg lockas av svettiga personer – här får du tips på hur du slipper bli biten

Du har grävt i trädgårdslandet, eller varit ute på en joggingrunda, och sätter dig för att pusta ut. Plötsligt är du omringad av surr och känner små svidande hugg när myggorna attackerar.

Nyhetsbild
Lokalt

Rådgivare föreslår: Ordna säljakt och upplevelseturism på Österbottens isar

Ny metod för säljakt kunde öppna för jaktturism i Österbotten. Jonas Harald, rådgivare på Fiske-leader Österbotten har provat på jaktformen och ser både potential och nytta med guidad säljakt i Österbotten.

Nyhetsbild
Inrikes

Forskare hoppas på diskussion om förhållandets inverkan på sexlusten

Variation i sexlusten är alldeles normalt, särskilt i långvariga relationer, säger Annika Gunst som skrivit en doktorsavhandling om låg sexlust bland kvinnor.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis ... eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan