|

Fängelsestraff för 65 IS-medlemmar i Egypten

NyhetsbildZoom
Terrorrörelsen IS bedriver ett väpnat uppror mot den egyptiska staten. På bilden syns soldater i ett militärfordon i huvudstaden Kairo. Foto: Nariman El-Mofty/AP/TT/Arkiv
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En domstol i Egypten har dömt 65 utpekade IS-medlemmar till fängelse sedan de anklagats för att ha bildat en terroristcell, enligt myndigheterna.

Sammanlagt 18 av dem döms till livstids fängelse som innebär 25 år, och 41 döms till 15 års fängelse. Sex minderåriga döms till fem års fängelse. Domstolen frikänner två av dem som stod åtalade i fallet. Straffen kan överklagas.

Enligt myndigheterna hade cellen medlemmar i olika delar av det fattiga övre Egypten, det vill säga i Nildalen söder om Kairo.

I onsdags dömdes åtta IS-medlemmar till döden för en dödlig attack mot armén under 2016.

Terrorrörelsen IS egyptiska gren bedriver ett lågintensivt väpnat uppror på Sinaihalvön. Fler än 450 misstänkta jihadister och omkring 30 soldater har dödats under militärens pågående offensiv som inleddes i februari, meddelade armén i förra månaden.

|

Trump efter nobben till budgetkompromiss: Pelosi är irrationell

Nyhetsbild
Donald Trump fortsätter budgetkäbblet med Demokraternas Nancy Pelosi. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT
Donald Trump fortsätter ordkriget mot toppdemokraten Nancy Pelosi. Efter att den amerikanske presidentens försök att budgetkompromissa möttes av ett tvärt nej anklagar han Pelosi för en radikal vänstersväng.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Vasaåkaren Mäki tog betydande poäng – vet var han kan kapa sekunder

LÄNGDSKIDOR Joni Mäki från Vasa nådde ett mål för säsongen. Han visade att han är mer än bara en sprinter – och tog världscuppoäng på 15 kilometer klassiskt.

Nyhetsbild
Utrikes

Misstänkt mässlingsfall i Umeå

Ett barn som besökt primärvårdsjouren och Norrlands universitetssjukhus under veckan misstänks vara drabbat av den mycket smittsamma och potentiellt farliga sjukdomen mässling, rapporterar lokala medier.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya bankautomater installeras i S-gruppens butiker

Otto-automaterna vid S-gruppens butiker i Vasa byts ut i början av februari. Detta kan innebära hål i väggen under några dagar.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan