|

Fängelsestraff för 65 IS-medlemmar i Egypten

NyhetsbildZoom
Terrorrörelsen IS bedriver ett väpnat uppror mot den egyptiska staten. På bilden syns soldater i ett militärfordon i huvudstaden Kairo. Foto: Nariman El-Mofty/AP/TT/Arkiv
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En domstol i Egypten har dömt 65 utpekade IS-medlemmar till fängelse sedan de anklagats för att ha bildat en terroristcell, enligt myndigheterna.

Sammanlagt 18 av dem döms till livstids fängelse som innebär 25 år, och 41 döms till 15 års fängelse. Sex minderåriga döms till fem års fängelse. Domstolen frikänner två av dem som stod åtalade i fallet. Straffen kan överklagas.

Enligt myndigheterna hade cellen medlemmar i olika delar av det fattiga övre Egypten, det vill säga i Nildalen söder om Kairo.

I onsdags dömdes åtta IS-medlemmar till döden för en dödlig attack mot armén under 2016.

Terrorrörelsen IS egyptiska gren bedriver ett lågintensivt väpnat uppror på Sinaihalvön. Fler än 450 misstänkta jihadister och omkring 30 soldater har dödats under militärens pågående offensiv som inleddes i februari, meddelade armén i förra månaden.

|

Världens minsta bebis har fått åka hem

Nyhetsbild
Ryusuke Sekino med mamma Toshiko och pappa Kohei. Foto: Kyodo News via AP/TT
När han föddes var han den minsta bebis som förlösts – med en matchvikt på blott 258 gram. Efter sex månaders intensivvård har den japanske pojken Ryusuke Sekino fått lämna sjukhuset tillsammans med sina föräldrar.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Forskare hoppas på diskussion om förhållandets inverkan på sexlusten

Variation i sexlusten är alldeles normalt, särskilt i långvariga relationer, säger Annika Gunst som skrivit en doktorsavhandling om låg sexlust bland kvinnor.

Nyhetsbild
Lokalt

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

VASA Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.

Nyhetsbild
Resfeber

Korsika – karg elegans mitt i Medelhavet

Korsika är en av Medelhavets allra vackraste öar. Den är inte publikfriande, men om du uppskattar en mindre insmickrande form av elegans har du kommit rätt.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis ... eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan