Aamulehti: Sjukvårdsdistrikt i Tammerfors, Egentliga Tavastland och Södra Österbotten slår ihop sjukhusen

NyhetsbildZoom
Tammerfors universitetssjukhus Foto: LK/Anni Reenpää
Sjukvårdsdistrikten runt Tammerfors universitetssjukhus har planer på att slå ihop sin verksamhet. Med cirka 900 000 invånare skulle det bli landets näst största sjukvårdsorganisation.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sjukvårdsdistrikten i Birkaland, Egentliga Tavastland och sannolikt även Södra Österbotten samordnar sin verksamhet i ett gemensamt bolag, skriver Aamulehti.

Tanken är att de nio sjukhus som finns i distrikten ska ingå i ett gemensamt aktiebolag eller andelslag. Verksamheten inleds nästa höst och ska fungera fullt ut 2022.

De ingreppen och den vården som används ofta blir kvar i närsjukhusen, men mer sällsynta ingrepp kan flyttas längre bort.

De sjukhus det gäller är Tammerfors universitetssjukhus, Tavastlands centralsjukhus, sjukhusen i Hatanpää, Pitkäniemi, Sastamala, Valkeakoski, Forssa och Riihimäki. Eventuellt ingår även Seinäjoki centralsjukhus.

En sjukvårdsorganisation bestående av de tre sjukvårdsdistrikten skulle enligt Aamulehti bli näst störst i landet. Sjukhusen har totalt en personal på cirka 13 700 personer och på området bor omkring 900 000 personer.


Uppdaterad 12.23. Rubriken ändrad

Kommentarer
|

Marco Polos Daniele Matteoni kan bli Finlands pizzamästare – ingredienserna är A och O

Nyhetsbild
Daniele Matteoni (t.h) säger att utan kunnig personal skulle det inte gå att ha resturang. En av dem är Pasquale Capitelli, som jobbat tillsammans med Matteoni i fem år. Foto: Jonny Smeds
En pizza är i grunden väldigt enkel, men för att lyckas göra en riktigt god pizza krävs råvaror av högsta kvalitet, säger Daniele Matteoni, som tävlar i Pizzamestari 2019 i mars.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Marco Polos Daniele Matteoni kan bli Finlands pizzamästare – ingredienserna är A och O

VASA En pizza är i grunden väldigt enkel, men för att lyckas göra en riktigt god pizza krävs råvaror av högsta kvalitet, säger Daniele Matteoni, som tävlar i Pizzamestari 2019 i mars.

Nyhetsbild
Sport

Alanen tillbaka efter skadefyllda året: "Säsongen hann aldrig starta"

FOTBOLL Förra året var en lång kamp i skadeträsket för Emmi Alanen. Nu är hon frisk och har lärt sig en hel del.

Nyhetsbild
Inrikes

Föräldrars psykiska ohälsa kan bidra till anknytningsproblem hos barn

Enligt en undersökning gjord på Åbo Universitet, är risken för att barn drabbas av anknytningsproblem flerfalt större om föräldrarna lider av en mental åkomma eller ett missbruk.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan