Aamulehti: Sjukvårdsdistrikt i Tammerfors, Egentliga Tavastland och Södra Österbotten slår ihop sjukhusen

NyhetsbildZoom
Tammerfors universitetssjukhus Foto: LK/Anni Reenpää
Sjukvårdsdistrikten runt Tammerfors universitetssjukhus har planer på att slå ihop sin verksamhet. Med cirka 900 000 invånare skulle det bli landets näst största sjukvårdsorganisation.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sjukvårdsdistrikten i Birkaland, Egentliga Tavastland och sannolikt även Södra Österbotten samordnar sin verksamhet i ett gemensamt bolag, skriver Aamulehti.

Tanken är att de nio sjukhus som finns i distrikten ska ingå i ett gemensamt aktiebolag eller andelslag. Verksamheten inleds nästa höst och ska fungera fullt ut 2022.

De ingreppen och den vården som används ofta blir kvar i närsjukhusen, men mer sällsynta ingrepp kan flyttas längre bort.

De sjukhus det gäller är Tammerfors universitetssjukhus, Tavastlands centralsjukhus, sjukhusen i Hatanpää, Pitkäniemi, Sastamala, Valkeakoski, Forssa och Riihimäki. Eventuellt ingår även Seinäjoki centralsjukhus.

En sjukvårdsorganisation bestående av de tre sjukvårdsdistrikten skulle enligt Aamulehti bli näst störst i landet. Sjukhusen har totalt en personal på cirka 13 700 personer och på området bor omkring 900 000 personer.


Uppdaterad 12.23. Rubriken ändrad

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Snart förhör CKP misstänkta i fallet med Hassan Zubiers penninginsamling

Förundersökningen i fallet om Hassan Zubiers penninginsamling blir klar under våren, säger Centralkriminalpolisen.

Nyhetsbild
Kultur

Annika Åman och Alexandra Mangs hyllar kvinnokroppen

Flickor och kvinnor från hela Svenskfinland har bidragit till pjäsen "Alla får vara", som har premiär den 24 november. 

Nyhetsbild
Ekonomi

Bättre ytfinish är målet för Nautors nya satsning

JAKOBSTAD En målarbox modell större ska skapa bättre ytfinish på lyxbåtarna. Det handlar om en investering  som ska ta målandet in i framtiden.

Mest läst senaste veckan