|

Död person hittad i Sverige – troligen försvunne pojken

NyhetsbildZoom
Missing People samlas på gräsplanen utanför Falkenberg fotbollsarena. Foto: Jonas Dagson/TT
En död person har hittats i Falkenberg. Polisen tror att det är den tolvårige pojke som varit försvunnen i tre dygn.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under flera dagar har en stor sökinsats pågått efter tolvåringen. Sent på fredagseftermiddagen kallade polisen till en pressträff vid Vinbergs församlingshem.

Lokalpolisområdeschefen Christer Bartholdsson berättade att en avliden person hade hittats vid 15.40. Pojkens föräldrar är informerade om fyndet. Personen är inte helt identifierad, men polisen säger att det med stor sannolikhet är den döde tolvåringen.

Enligt Bartholdsson hittades kroppen i vattnet vid Hertings kraftstation i Ätran.

"Många har deltagit i sökinsatsen och visat stort engagemang för att den försvunne pojken skulle komma till rätta och många är därför också starkt berörda av händelsen. Vi är djupt tacksamma för all hjälp i de gemensamma ansträngningarna att hitta den försvunne. Våra tankar går framför allt till alla i pojkens närhet, hans familj och vänner", säger Christer Bartholdsson i ett uttalande som publicerats på polisen hemsida.

Han säger att brottsrubriceringen om människorov kvarstår, men att det inte finns något som nu stärker misstankarna om brott i samband med pojkens död.

Den försvunne pojken, som har Downs syndrom, gick ut med hunden i tisdags men kom inte tillbaka hem.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

VIDEO: Unga konstnärer lyste upp novembermörkret

VASA Unga konstnärer samlades för att med lykta i hand uppmärksamma dagen för FN:s barnkonvention. Det blev även en show på Kaserntorget, dagen till ära.

Nyhetsbild
Inrikes

Centralhandelskammaren: "Ödsla inte tid på könskvotering, kvinnor når toppen utan kvoter"

Antalet kvinnor i börsbolagsstyrelser ökar stadigt, men fortfarande är det stora könsskillnader inom den operativa ledningen.

Nyhetsbild
Lokalt

Snart förhör CKP misstänkta i fallet med Hassan Zubiers penninginsamling

Förundersökningen i fallet om Hassan Zubiers penninginsamling blir klar under våren, säger Centralkriminalpolisen.

Mest läst senaste veckan