|

Ungdomsfullmäktige håller möte i skolan?

Malaxfullmäktige utsåg sina unga kolleger, det vill säga ungdomsfullmäktige, på torsdag kväll. Nu ska ungdomarnas förutsättningar att hålla möten förbättras.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Invalda för det närmaste året blev Isak Nyholm, Yttermalax, Anton Kortelahti, Långåminne, Linda-Marie Lindell, Yttermalax. Jens Sabel, Petalax, Olivia Risberg, Yttermalax, Josefine  Sjöstrand, Yttermalax,  och Cecilia Skinnars, Petalax. 

Då valet var överstökat påpekade Jonas Rönnqvist (SFP) att kommunen borde fundera på att integrera ungdomsfullmäktige i skolan eller införa elektroniska möten för dess vidkommande. Nu har inte alla kommundelar lyckats få en representant.

– Om man är femton år och ska köra moped från Bergö till Kommungården i femton grader kyla är det inte riktigt smidigt, sade Rönnqvist.

Kommentarer

Nästa vår byggs hus på Söderfjärdsbacken – bostadsområdet ligger nästan lika högt som Öjberget

Nyhetsbild
Byggandet av Söderfjärdsbacken i Malax börjar i norr. Bostadsområdet byggs i tre skeden. Snart öppnar tomtreserveringen för det första skedet. Foto: Josefin Torrkulla
Intresset för tomterna på Söderfjärdsbacken i Malax är stort. Bostadsområdet är en del av Yttermalax, men lämpligt placerat med tanke på jobbpendling i regionen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan