|

Skådespelare stäms för utmanade klänning

NyhetsbildZoom
Den fyrtionde upplagan av filmfestivalen i Kairo arrangerades i slutet av november. Foto: Nariman El-Mofty/AP/TT
Under avslutningsceremonin av årets filmfestival i Kairo gjorde den egyptiska skådespelaren Rania Youssef entré i en svart spetsklänning med en genomskinlig kjol som visade hennes ben.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det fick två advokater i landet att se rött och de stämmer därför skådespelaren för "eggande sedeslöshet".

Även en intresseorganisation för egyptiska skådespelare valde att lägga sig i debatten.

"Utseendet på några av festivalens gäster överensstämmer inte med samhällets traditioner och värderingar, och har underminerat festivalen och den organisation som är ansvarig för sina medlemmars uppförande", skrev de i ett uttalande.

Rania Youssef kommer att ställas inför rätta i januari. Straffet för "eggande sedeslöshet" är upp till fem års fängelse. Efter kritiken har hon publicerat ett inlägg på Twitter där hon ber om ursäkt till de personer som tagit illa vid sig.

"Det var första gången jag bar den (klänningen) och jag insåg inte att det skulle generera så mycket ilska", skriver hon.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan