|

Johaug knäckte Kalla i Lillehammer – Pärmäkoski femma

NyhetsbildZoom
Therese Johaug var stark i jaktstarten. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Tore Meek
Therese Johaug var starkast i duellen mot Charlotte Kalla i Lillehammer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den norska stjärnan var först i mål i söndagens jaktstart i klassisk stil och vann minitouren i världscupen.

Svenskan Kalla gick ut först, 2,5 sekunder före Johaug. Norskan var i kapp innan de hunnit ut ur skidstadion och körde hårt i de tuffa stigningarna.

För hårt för Kalla. Hon tappade under andra halvan av loppet och slutade fyra.

Ebba Andersson gjorde åter bra lopp och såg till att det blev en andraplats för Sverige efter en spurtduell mot norskan Ingvild Flugstad Östberg.

Krista Pärmäkoski slutade femte med 1.04,2 upp till Johaug. Susanna Saapunki blev 20:e, Laura Mononen 30:e, Johanna Matintalo 43:e och Andrea Julin 55:e.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan