|

Aktia donerar 150 000 euro till Novia och Arcada

NyhetsbildZoom
Novia i Vasa. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Aktia Bank stöder yrkeshögskolorna Novia och Arcada. En donation på 75 000 euro tillfaller vardera högskolan som en del av bankens samhällsansvarsarbete.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

–  Vi anser att samarbetet mellan arbetslivet och högskolorna är mycket viktigt. Finansbranschen utvecklas hela tiden, vilket kräver en aktiv dialog mellan de olika aktörerna i samhället. Samarbetet med högskolorna förstärker livslångt lärande, säger Aktias vd Mikko Ayub i ett pressmeddelande.

Yrkeshögskolorna Novia och Arcada driver för närvarande aktiva medelinsamlingskampanjer. Alla insamlade donationer som görs i år berättigar till statlig motfinansiering.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt
1

Hemmafixaren Daniel reparerade elbilens batteri: "Kan ju inte vara så svårt"

KORSHOLM Att köpa elbil med defekt batteri behöver inte innebära konkurs. Läs hur Daniel Öster fixade biffen i föräldrarnas garage i Norra Vallgrund.

Nyhetsbild
Lokalt

Tingsrätten fryser 2,6 miljoner euro av kristen förening i Karleby

Tingsrätten har på tisdagen belagt föreningen Martyrkyrkans vänners egendom i kvarstad. Också Karlebyföreningens grundare misstänks för brott. Misstankar som han bestrider.

Nyhetsbild
Kultur

Dylan tillbaka i staden där hans liv förändrades

Musikernas favorit från 2015 är tillbaka i Vasa. Skägget är längre – men blicken på orkestern är fortfarande lika stark.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan