|

Vasaregionen får nytt företags- och serviceregister

NyhetsbildZoom
Föreningsregistret ska hjälpa företagen i Vasaregionen. Foto: Arkiv
Ett nytt företags- och serviceregister för Vasaregionen ska gynna företagarna. I registret som är gratis finns bland annat information om vilka produkter och tjänster som företag erbjuder.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det nya företags- och serviceregistret för Vasaregionen baserar sig på Vasaregionens Utvecklings företagsregister. I registret kan man förutom företagens basuppgifter föra in även vilka produkter och tjänster företagen erbjuder.

Registret baserar sig i huvudsak på olika myndighetsregister som handels- och föreningsregistren. Företagsuppgifterna uppdateras även av VASEK vid sidan av den egna verksamheten, men den viktigaste informationskällan är företagen själva.

För företagaren är det alltid gratis att finnas med i företags- och serviceregistret och att uppdatera sina uppgifter.

– För att säkerställa att uppgifterna är aktuella ber vi att företagarna själva kontrollerar sitt företags uppgifter. Redan nu kan man kontrollera sitt eget företags uppgifter i företagsregistret och om ca en vecka skickar vi e-post till alla företag som vi har e-postadress till och bifogar ett förhandsifyllt formulär med vilket man enkelt och snabbt kan uppdatera uppgifterna, säger Johanna Hietikko-Koljonen som är registrets huvudanvändare.

"Det är ju ofta så att företagets bransch avviker en aning från vad företaget egentligen gör, därför gör serviceregistret det litet enklare att hitta de olika tjänsterna."
Johanna Hietikko-Koljonen
Vasaregionens utveckling
 

Serviceregistret är en ny egenskap som har lagts till i företagsregistret. 

– Nu så här i början ser serviceregistret ganska tomt ut, men i takt med att företagen uppdaterar sina uppgifter, så kan de anteckna sitt företag i rätt kategori i serviceregistret. Det är ju ofta så att företagets bransch avviker en aning från vad företaget egentligen gör, därför gör serviceregistret det litet enklare att hitta de olika tjänsterna, säger Hietikko-Koljonen.

I företagsregistret kan man söka företag utgående från namn, bransch, produkt eller tjänst.

 – Det lönar sig absolut att sätta litet tid på att beskriva företagets verksamhet och tjänster, så hittas företaget enklare vid sökningar. Kom även ihåg att göra språkversioner, dvs. göra beskrivningarna även på finska och engelska.

 Företaget kan när som helst via företagsregistret be att dess uppgifter uppdateras, men i fortsättningen skickar VASEK med ca sex månaders mellanrum en begäran till företagen om att kontrollera och uppdatera uppgifterna.

Så kan företagare registrera sig

  • 1. Sök upp ditt företags uppgifter på registrets webbplats. Om det inte finns någon e-postadress till ditt företag bland uppgifterna kan du skicka e-post till adressen info@vasek.fi.
  • 2. Meddela VASEK också om ditt företag saknas helt i registret.
  • 3. Kolla din e-post under vecka 50 och uppdatera ditt företags uppgifter när du får begäran om detta i e-posten.
  • 4. Om företagets uppgifter ändrar, meddela om ändringarna till info@vasek.fi eller via företagsregistret
  • 5. Kontrollera i fortsättningen ditt företags uppgifter alltid med sex månaders mellanrum när du får uppmaning om detta på företagets e-postadress.
 

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt
1

Hemmafixaren Daniel reparerade elbilens batteri: "Kan ju inte vara så svårt"

KORSHOLM Att köpa elbil med defekt batteri behöver inte innebära konkurs. Läs hur Daniel Öster fixade biffen i föräldrarnas garage i Norra Vallgrund.

Nyhetsbild
Lokalt

Tingsrätten fryser 2,6 miljoner euro av kristen förening i Karleby

Tingsrätten har på tisdagen belagt föreningen Martyrkyrkans vänners egendom i kvarstad. Också Karlebyföreningens grundare misstänks för brott. Misstankar som han bestrider.

Nyhetsbild
Kultur

Dylan tillbaka i staden där hans liv förändrades

Musikernas favorit från 2015 är tillbaka i Vasa. Skägget är längre – men blicken på orkestern är fortfarande lika stark.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan