|

Vasaregionen får nytt företags- och serviceregister

NyhetsbildZoom
Föreningsregistret ska hjälpa företagen i Vasaregionen. Foto: Arkiv
Ett nytt företags- och serviceregister för Vasaregionen ska gynna företagarna. I registret som är gratis finns bland annat information om vilka produkter och tjänster som företag erbjuder.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det nya företags- och serviceregistret för Vasaregionen baserar sig på Vasaregionens Utvecklings företagsregister. I registret kan man förutom företagens basuppgifter föra in även vilka produkter och tjänster företagen erbjuder.

Registret baserar sig i huvudsak på olika myndighetsregister som handels- och föreningsregistren. Företagsuppgifterna uppdateras även av VASEK vid sidan av den egna verksamheten, men den viktigaste informationskällan är företagen själva.

För företagaren är det alltid gratis att finnas med i företags- och serviceregistret och att uppdatera sina uppgifter.

– För att säkerställa att uppgifterna är aktuella ber vi att företagarna själva kontrollerar sitt företags uppgifter. Redan nu kan man kontrollera sitt eget företags uppgifter i företagsregistret och om ca en vecka skickar vi e-post till alla företag som vi har e-postadress till och bifogar ett förhandsifyllt formulär med vilket man enkelt och snabbt kan uppdatera uppgifterna, säger Johanna Hietikko-Koljonen som är registrets huvudanvändare.

"Det är ju ofta så att företagets bransch avviker en aning från vad företaget egentligen gör, därför gör serviceregistret det litet enklare att hitta de olika tjänsterna."
Johanna Hietikko-Koljonen
Vasaregionens utveckling
 

Serviceregistret är en ny egenskap som har lagts till i företagsregistret. 

– Nu så här i början ser serviceregistret ganska tomt ut, men i takt med att företagen uppdaterar sina uppgifter, så kan de anteckna sitt företag i rätt kategori i serviceregistret. Det är ju ofta så att företagets bransch avviker en aning från vad företaget egentligen gör, därför gör serviceregistret det litet enklare att hitta de olika tjänsterna, säger Hietikko-Koljonen.

I företagsregistret kan man söka företag utgående från namn, bransch, produkt eller tjänst.

 – Det lönar sig absolut att sätta litet tid på att beskriva företagets verksamhet och tjänster, så hittas företaget enklare vid sökningar. Kom även ihåg att göra språkversioner, dvs. göra beskrivningarna även på finska och engelska.

 Företaget kan när som helst via företagsregistret be att dess uppgifter uppdateras, men i fortsättningen skickar VASEK med ca sex månaders mellanrum en begäran till företagen om att kontrollera och uppdatera uppgifterna.

Så kan företagare registrera sig

  • 1. Sök upp ditt företags uppgifter på registrets webbplats. Om det inte finns någon e-postadress till ditt företag bland uppgifterna kan du skicka e-post till adressen info@vasek.fi.
  • 2. Meddela VASEK också om ditt företag saknas helt i registret.
  • 3. Kolla din e-post under vecka 50 och uppdatera ditt företags uppgifter när du får begäran om detta i e-posten.
  • 4. Om företagets uppgifter ändrar, meddela om ändringarna till info@vasek.fi eller via företagsregistret
  • 5. Kontrollera i fortsättningen ditt företags uppgifter alltid med sex månaders mellanrum när du får uppmaning om detta på företagets e-postadress.
 

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan