|

De får Vasa stads kulturpriser 2018

NyhetsbildZoom
Human Design, i mitten, beståendes av Sami Keskikuru, Kristian Tiihonen och Petri Hägen. Här tillsammans med kören Upstairs Singers inför konserten G4 Epic Emotions som hölls på Ritz under våren 2018. Foto: Linus Lindholm
Eldsjäl på studentteatern och lokal trio med passion för konserter får Vasa stads kulturpriser 2018.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Musikgruppen Human Design får Vasa stads kulturpris 2018 på 2000 euro. Enligt motiveringen gör gruppen ett intensivt och passionerat arbete för musiken i Vasa. Human design bildades 1997 och består av Kristian Tiihonen, Petri Hägen och Sami Keskikuru.

Genom sina konserter mobiliserar Human design lokala förmågor inom kreativitet, konst och teknik. Resultatet blir mångsidiga och visuella konserter som förmedlar starka känslor. Senast trion ordnade konsert var i mars 2018 på Ritz.

Stipendiet Ung kulturutövare delas i år ut till Pyry Keto på studentteatern Rampen. Enligt motiveringen fungerar Keto som en inspirationskälla för andra unga kulturutövare I Vasa.

Han har också varit en bärande kraft på teatern under det gångna året. Inte minst då han regisserade uppsättningen av Rocky Horror Show som spelades på teatern i mars tidigare i år. I somras spelade Keto också huvudrollen i Rampens sommarteater Emil i Lönneberga. Stipendiet ligger på 1000 euro.

Kommentarer
|

Lätt för 17-åringar få dispens för körkort – Sofia får dispens för att köra till sina träningar

Nyhetsbild
Att bli van med alla reglage tar sin tid. Sofia Forsman övningskör med sin pappa Thomas. Foto: Jonas Brunnström
Allt fler 17-åringar får dispens för körkort efter en lagändring i fjol. Sofia Forsman är en av de som siktar på att ha körkortet i sin hand kort efter 17-årsdagen.

Mest läst senaste veckan