|

De får Vasa stads kulturpriser 2018

NyhetsbildZoom
Human Design, i mitten, beståendes av Sami Keskikuru, Kristian Tiihonen och Petri Hägen. Här tillsammans med kören Upstairs Singers inför konserten G4 Epic Emotions som hölls på Ritz under våren 2018. Foto: Linus Lindholm
Eldsjäl på studentteatern och lokal trio med passion för konserter får Vasa stads kulturpriser 2018.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Musikgruppen Human Design får Vasa stads kulturpris 2018 på 2000 euro. Enligt motiveringen gör gruppen ett intensivt och passionerat arbete för musiken i Vasa. Human design bildades 1997 och består av Kristian Tiihonen, Petri Hägen och Sami Keskikuru.

Genom sina konserter mobiliserar Human design lokala förmågor inom kreativitet, konst och teknik. Resultatet blir mångsidiga och visuella konserter som förmedlar starka känslor. Senast trion ordnade konsert var i mars 2018 på Ritz.

Stipendiet Ung kulturutövare delas i år ut till Pyry Keto på studentteatern Rampen. Enligt motiveringen fungerar Keto som en inspirationskälla för andra unga kulturutövare I Vasa.

Han har också varit en bärande kraft på teatern under det gångna året. Inte minst då han regisserade uppsättningen av Rocky Horror Show som spelades på teatern i mars tidigare i år. I somras spelade Keto också huvudrollen i Rampens sommarteater Emil i Lönneberga. Stipendiet ligger på 1000 euro.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan