|

Anrik bokhandel kämpar mot k-märkning

NyhetsbildZoom
New York-bokhandeln The Strand kan bli k-märkt – men ägarna kämpar emot. Arkivbild. Foto: Mary Altaffer/AP/TT
New Yorks mest välkända bokhandel The Strand kan komma att kulturmärkas.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Men ägarna kämpar emot och menar att beteckningen kan "förstöra" affären, skriver The Guardian.

The Strand öppnades 1927 och har drivits av samma familj under hela tiden. Bokhandeln är den enda kvarvarande av det som en gång kallades "Book row", ett område där 48 bokhandlare residerade på 1920-talet.

Just nu har Landmarks Preservation Commission i New York planer på att k-märka butiken. Men på ett möte i tisdags bad ägaren Nancy Bass Wyden nämnden att ändra sig.

– Snälla, förstör inte The Strand genom att lägga till mer byråkrati och onödiga utgifter och restriktioner, så att ni gör oss långsammare precis när vi behöver vara som mest effektiva. Försöket att bevara historien kan mycket väl sluta med att en del av staden förstörs, sade hon.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan