|

Anrik bokhandel kämpar mot k-märkning

NyhetsbildZoom
New York-bokhandeln The Strand kan bli k-märkt – men ägarna kämpar emot. Arkivbild. Foto: Mary Altaffer/AP/TT
New Yorks mest välkända bokhandel The Strand kan komma att kulturmärkas.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Men ägarna kämpar emot och menar att beteckningen kan "förstöra" affären, skriver The Guardian.

The Strand öppnades 1927 och har drivits av samma familj under hela tiden. Bokhandeln är den enda kvarvarande av det som en gång kallades "Book row", ett område där 48 bokhandlare residerade på 1920-talet.

Just nu har Landmarks Preservation Commission i New York planer på att k-märka butiken. Men på ett möte i tisdags bad ägaren Nancy Bass Wyden nämnden att ändra sig.

– Snälla, förstör inte The Strand genom att lägga till mer byråkrati och onödiga utgifter och restriktioner, så att ni gör oss långsammare precis när vi behöver vara som mest effektiva. Försöket att bevara historien kan mycket väl sluta med att en del av staden förstörs, sade hon.

Kommentarer
|

"Kyssande sjömannen" från ikonisk bild är död

Nyhetsbild
"Kissing sailor" eller den kyssande sjömannen från den kända bilden i Life Magazine. Victor Jorgensens bild är inte upphovsrättsskyddad och visar paret från en annan vinkel än på det kända fotografiet från Life. Arkivbild. Foto: Victor Jorgensen/Wikimedia Commons
George Mendonsa, som hela livet hävdade att han var den sjöman som fångats på bild när han kysste en sjuksköterska för att fira slutet av andra världskriget, har dött, skriver NBC News.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan