Yrkeshögskolan Novia och Vasa yrkeshögskola tar emot en donation på 50 000 euro vardera från Vasa Elektriska. Summan riktas specifikt till teknikutbildningarna. 

– Nya innovationer och affärsmöjligheter föds genom samarbete. Vi är glada att kunna vara med och satsa på och vidareutveckla den högklassiga utbildningsnivå som Yrkeshögskolan Novia och Vasa yrkeshögskola erbjuder i dag, säger Stefan Damlin, vd på Vasa Elektriska.

–  En utbildning i symbios med näringslivet säkerställer att vår region även i framtiden kan stå för spetskompetens och stark konkurrenskraft, säger Damlin.

"En utbildning i symbios med näringslivet säkerställer att vår region även i framtiden kan stå för spetskompetens och  stark konkurrenskraft."

Stefan Damlin

vd på Vasa Elektriska

 
Yrkeshögskolan Novias rektor Örjan Andersson riktar ett stort tack till Vasa Elektriska för stödet till teknikutbildningarna.

– För oss är samarbetet med företagen centralt och vi fortsätter att utveckla utbildningen med tanke på utvecklingen i arbetslivet. Våra ingenjörer ska hålla toppklass även i framtiden, säger Andersson.

Vasa yrkeshögskolas rektor Tauno Kekäle framhåller att det är trevligt att samarbetet med företagen syns även genom donationer.

– Energiproduktion och energibesparande innovationer är centrala för Vasaregionen. Tillsammans med företagen försöker vi arbeta för kontinuiteten i dessa områden, säger Kekäle.