|

Korsnäs kommundirektör Christina Båssar årets YES-agent

NyhetsbildZoom
Christina Båssar, kommundirektör i Korsnäs. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Christins Båssar har valts till årets YES-agent för sitt aktiva arbete med att öka samarbetet mellan kommun, skolor och näringsliv i Korsnäs.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

YES-nätverkets utnämnande av årets YES-agent beviljas aktörer som aktivt deltar i arbetet med att utveckla företagsamhetsfostran, skapar nya nätverk och bygger upp samarbetet mellan skolan och näringslivet.

I år tillfaller utnämningen Korsnäs kommundirektör Christina Båssar.

– Båssar har under det senaste året aktivt jobbat med att öka samarbetet mellan kommunen, skolorna och näringslivet i Korsnäs. Tillsammans med rektorerna i Korsnäs kommun har Båssar varit ett stort stöd i utvecklandet av fostran till företagsamhet i kommunens skolor under läsåret 2018–2019. Båssar har även aktivt deltagit i att bygga upp samarbetet mellan kommunens skolor och företag. Hon är en möjliggörare som personligen deltar i utvecklingsarbetet och hennes engagemang är ett stort stöd i det arbete som görs för att fostran till företagsamhet förverkligas i skolan, säger Inger Aaltonen, YES Österbottens regionchef, i ett pressmeddelande. 


Under det gångna året har samarbetet med näringslivet och kommunerna haft en central roll i YES Österbottens verksamhet och arbete med att förverkliga företagsamhetsfostran i regionens skolor.

– I Finland görs ett banbrytande arbete i utvecklingen av företagsamhetsfostran. Driftiga lärare har en central roll i skolans och undervisningens förnyelseprocess, men i det arbetet välkomnar lärarna stöd från externa aktörer. För att förverkliga företagsamhetsfostran i skolorna behövs både internt och externt samarbete. Därför premierar YES-nätverket årligen personer, arbetsteam eller organisationer som genom sitt arbete främjar utvecklingen av en företagsam verksamhetskultur i våra skolor, säger Aaltonen.

Båssar kommer att tilldelas erkännandet under semifinalen i tävlingen "Våga vara företagsam" som hålls i Vasa den 7 februari nästa år. 

Kommentarer

Så röstade Korsnäs: SFP:s understöd växte

Nyhetsbild
SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson fick 104 röster i Korsnäs, vilket placerar henne på en tredjeplats på listan över vilka kandidater som fick flest personliga röster i kommunen. Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen
Nästan alla ledamöter i Korsnäs kommunfullmäktige är SFP:are. Det här syns också i riksdagsvalet: Hela 92,6 procent av de som röstade gav sin röst till en SFP-kandidat. Samtidigt fick Sannfinländarna som parti tredje mest röster i det som en gång var världens svenskaste kommun.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

VPS tappade tvåmålsledning i derbyt: "Skit, helt enkelt"

FOTBOLL VPS var på väg mot tre soliga poäng hemma i Sandviken. Men två skott från distans satte stopp för det.

Nyhetsbild
Sport

VIDEO: Se höjdpunkterna från derbyt mellan VPS och KPV

FOTBOLL Tuffa närkamper och läckra mål. Lördagens derby i Vasa var underhållande och höjdpunkterna hittar du här.

Nyhetsbild
Lokalt

Tre vänner, en bil och ett resemål – Europas nordligaste slutstation, Nordkap

VASA En hel del av den finska befolkningen stannar hemma på påsken, många åker till olika skidorter i Finland och Europa. Vasaborna Victoria Bäckman, Emma Tallgren och Leonora Friman valde att fira påsk med en roadtrip.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis...eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan