Han har återigen kallat till en presskonferens i riksdagen för att informera om nästa steg i regeringsbildningsprocessen.

Hittills har det hållits drygt 70 presskonferenser på det ämnet i riksdagen sedan valet. Två statsministeromröstningar har misslyckats, ett sonderingsuppdrag ledde inte ens fram till en sådan.

Om talmannen vill hålla ytterligare en omröstning före jul, måste han meddela att han tänker föreslå en kandidat i dag i kammaren för att riksdagen ska hinna rösta på fredag. Varje förslag ska bordläggas två gånger, på två skilda sammanträden i kammaren.

Sannolikheten för att Andreas Norlén kommer med det beskedet får anses som låg. Det skulle innebära att han antingen vill testa en omröstning till utan att veta resultatet, eller så har han fått information om att någon av de två kandidaterna, Stefan Löfven och Ulf Kristersson, har lyckats skaka fram ett regeringsunderlag. 

Inget av de två alternativen är särskilt troliga. Att genomföra en tredje omröstning utan att veta utgången innebär, om den misslyckas, att det bara återstår den fjärde och sista voteringen, där valet står mellan kandidaten och extraval.

Att Löfven eller Kristersson fått nya besked från Centerpartiet utan att någon av parterna sagt ett knyst om detta, kan inte heller anses särskilt troligt.

Stefan Löfven sade i måndags att det inte pågår några nya förhandlingar mellan partierna. Och det har inte heller kommit några signaler från vare sig M eller C om att Annie Lööf är beredd att backa från beslutet att inte stödja en regering som blir beroende av SD.