|

Finlands fastighetsmäklare tror att 2019 blir ett bra år

Under januari-mars väntas bostadsmarknaden gå på lågvarv, men som helhet väntas efterfrågan på bostäder öka 2019. Det skriver Finlands fastighetsmäklare i ett pressmeddelande. Zoom
Foto: Pixabay

Under januari-mars väntas bostadsmarknaden gå på lågvarv, men som helhet väntas efterfrågan på bostäder öka 2019. Det skriver Finlands fastighetsmäklare i ett pressmeddelande.

Finlands fastighetsmäklare väntar sig inga stora förändringar på bostadsmarknaden i början av året.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Finlands fastighetsmäklare (SKVL) har låtit 1 450 fastighetsmäklare bedöma bostadsmarknadens framtidsutsikter. Det väntas bli ett normalt år på bostadsmarknaden, men de regionala skillnaderna väntas bli större. Det skriver SKVL i ett pressmeddelande.

I hela landet väntas efterfrågan i medeltal stiga. 67 procent av mäklarna tror att efterfrågan på bostäder ökar eller hålls på samma nivå som förr.

Efterfrågan är störst i tillväxtorter, skriver Finlands fastighetsmäklare.

–  Bostäder väntas gå bäst åt i Uleåborg, Tammerfors och i Åboregionen. I östra och sydöstra Finland håller bostadsmarknaden på att ta fart, säger SKVL:s vd Jussi Mannerberg i pressmeddelandet.

Annons
Efterfrågan och priset på hyresbostäder förväntas enligt mäklarna hållas på ungefär samma nivå som förut.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nu hoppas Rochie att hennes nya restaurang i Närpes får ny fart

Ett av restaurangens bord är speciellt utformat med filippinskt tema, som dräkterna på dockorna bakom Peter Sjökvist och Rochie Malunes.
Foto: Tom Forsman

Ett av restaurangens bord är speciellt utformat med filippinskt tema, som dräkterna på dockorna bakom Peter Sjökvist och Rochie Malunes.

Rochie Malunes i Närpes förverkligade sin dröm och öppnade nya restaurangen Bon Appétit. Då slog coronakrisen till. Nu hoppas hon verksamheten får ny fart.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan