|

Fortsatta protester mot regeringen i Serbien

NyhetsbildZoom
Oppositionen protesterade mot den serbiska regeringen för sjätte gången under lika många veckor i Belgrad på lördagen. Foto: Darko Vojinovic/AP/TT
Protesterna mot Serbiens president Aleksandar Vucics styre och hans parti SNS fortsätter. På lördagen demonstrerade tusentals människor i huvudstaden Belgrad med krav på större pressfrihet och krav på att angrepp mot journalister och oppositionella upphör.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Demonstranterna uttryckte också motstånd mot en eventuell överenskommelse med Kosovo om att justera gränsdragningen mellan länderna.

Protesterna arrangeras av rörelsen Allians för Serbien, en löst sammansatt grupp bestående av medlemmar i ett 30-tal oppositionspartier och organisationer.

Demonstranterna, som samlades för sjätte veckan i rad, skanderade bland annat "Vucic, tjuv!" och krävde att de skyldiga till mordet på kosovoserbiske politikern Oliver Ivanovic ställs till svars.

Demonstrationerna började sedan en oppositionsledare misshandlats i november, men har utvecklats till den största utmaningen hittills för Vucic att hantera.

|

Rory Stewart ute ur leken

Nyhetsbild
Boris Johnson, här fotograferad den 18 juni, är favorittippad att efterträda Theresa May som partiledare för Konservativa partiet. Foto: Vudi Xhymshiti/AP/TT
Efterträdaren till Theresa May kommer inte att heta Rory Stewart. Det står klart sedan Konservativa partiet i Storbritannien på onsdagskvällen höll en tredje utslagsomröstning bland kandidaterna. Störst stöd fick favorittippade Boris Johnson.

Mest läst senaste veckan