|

Evakuering med bussar från östra Syrien

NyhetsbildZoom
SDF har bussat fler än 600 människor från ett IS-kontrollerat område i östra Syrien. Arkivbild. Foto: Asmaa Waguih/AP/TT
Fler än 600 människor fick under lördagen lämna ett IS-kontrollerat område i östra Syrien, samtidigt som den USA-stödda oppositionella alliansen SDF förbereder sig för en insats där, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var främst kvinnor och barn som fördes från området med bussar som skickats dit av SDF, som till större delen består av kurder.

Enligt SOHR-chefen Rami Abdel Rahman fanns även tiotals jihadister bland de som kördes från området.

Runt 16 000 människor, varav 760 IS-terrorister, har flytt området sedan i början av december, enligt Rahman, som uppger att det nu är första gången som SDF och koalitionen har erbjudit evakuering med bussar.

I fredags uppgav FN;s flyktingorgan UNHCR att sammanlagt runt 25 000 människor flytt våldet i östra Syrien det senaste halvåret.

|

Rory Stewart ute ur leken

Nyhetsbild
Boris Johnson, här fotograferad den 18 juni, är favorittippad att efterträda Theresa May som partiledare för Konservativa partiet. Foto: Vudi Xhymshiti/AP/TT
Efterträdaren till Theresa May kommer inte att heta Rory Stewart. Det står klart sedan Konservativa partiet i Storbritannien på onsdagskvällen höll en tredje utslagsomröstning bland kandidaterna. Störst stöd fick favorittippade Boris Johnson.

Mest läst senaste veckan