|

Evakuering med bussar från östra Syrien

NyhetsbildZoom
SDF har bussat fler än 600 människor från ett IS-kontrollerat område i östra Syrien. Arkivbild. Foto: Asmaa Waguih/AP/TT
Fler än 600 människor fick under lördagen lämna ett IS-kontrollerat område i östra Syrien, samtidigt som den USA-stödda oppositionella alliansen SDF förbereder sig för en insats där, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var främst kvinnor och barn som fördes från området med bussar som skickats dit av SDF, som till större delen består av kurder.

Enligt SOHR-chefen Rami Abdel Rahman fanns även tiotals jihadister bland de som kördes från området.

Runt 16 000 människor, varav 760 IS-terrorister, har flytt området sedan i början av december, enligt Rahman, som uppger att det nu är första gången som SDF och koalitionen har erbjudit evakuering med bussar.

I fredags uppgav FN;s flyktingorgan UNHCR att sammanlagt runt 25 000 människor flytt våldet i östra Syrien det senaste halvåret.

|

Rysk-svenska anklagelser om spionflyg

Nyhetsbild
Ett ryskt spaningsplan av typen IL-20, åtföljt av två stridsflyg, kränkte svenskt luftrum i lördags enligt Försvarsmakten. IL-20-planet på bilden är dock fotograferat i Ryssland. Arkivbild. Foto: AP/TT
Ryssland och Sverige beskyller varandra för gränsöverträdelser, eller potentiella sådana, med militärflyg.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan