|

Venezuela föreslår försoningsmöte

NyhetsbildZoom
Venezuelas president Nicolás Maduro svors in för en ny mandatperiod i torsdags. Arkivbild. Foto: Ariana Cubillos/AP/TT
Venezuela föreslår ett toppmöte med andra latinamerikanska länder för att nå försoning och bli av med den "ideologiska intolerans" som finns i regionen mot president Nicolás Maduros regering, säger landets utrikesminister Jorge Arreaza enligt nyhetsbyrån Efe.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett sådant möte skulle enligt Arreaza kunna hållas vid ett toppmöte inom organisationen Celac, som är en sammanslutning av karibiska och latinamerikanska länder.

Maduro svors för bara ett par dagar sedan in för en ny mandatperiod, som kommer att pågå fram till 2025. Många länder anser att Maduros nya mandatperiod är olaglig.

13 av 14 länder i Nord- och Sydamerika som är med i den så kallade Limagruppen har meddelat att de inte kommer att erkänna Maduro som president i fortsättningen, då de anser att presidentvalet präglats av fusk.

|

Rory Stewart ute ur leken

Nyhetsbild
Boris Johnson, här fotograferad den 18 juni, är favorittippad att efterträda Theresa May som partiledare för Konservativa partiet. Foto: Vudi Xhymshiti/AP/TT
Efterträdaren till Theresa May kommer inte att heta Rory Stewart. Det står klart sedan Konservativa partiet i Storbritannien på onsdagskvällen höll en tredje utslagsomröstning bland kandidaterna. Störst stöd fick favorittippade Boris Johnson.

Mest läst senaste veckan