|

Cech lägger av efter säsongen

NyhetsbildZoom
Petr Cech har spelat 124 landskamper för Tjeckien. Foto: Dave Thompson/AP/TT
Snart är det slutspelat för veteranmålvakten Petr Cech.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

36-årige tjecken Petr Cech meddelar att han slutar efter den här säsongen. Det efter en lång karriär under vilken han bland annat vunnit fyra Premier League-titlar och en Champions League-titel med Chelsea.

– Det här är min tjugonde säsong som professionell spelare och det är tjugo år sedan jag skrev mitt första proffskontrakt, så det känns som rätt tid att meddela att jag slutar efter säsongen, skriver Cech på Twitter.

Efter att ha spelat i Chmel Bisany och Sparta Prag lämnade han Tjeckien för franska Rennes 2002 och kom därefter till Chelsea 2004. 2015 bytte han klubb i London då han skrev på för Arsenal.

– Jag har spelat i Premier League i femton år och vunnit alla tänkbara pokaler. Jag har uppnått allt här finns att uppnå, skriver Cech.

Kommentarer
|

VPS inför FC Lahti: "Vi går inte in för att vinna – vi vinner"

Nyhetsbild
För en vecka sedan spelade VPS sin första match med ny chefstränare. Derbyt mot SJK slutade i en blytung förlust trots en enorm försvarsinsats av VPS. Foto: Marko Tuominiemi
VPS fortsätter jaga säsongens första ligaseger när tabellåttan FC Lahti gästar Sandviken på lördagseftermiddagen. "Såklart finns det press men spelarna ska inte känna det", säger tränaren Christian Sund.

Mest läst senaste veckan