|

Cupen väcker ilska – italienska ministern rasar mot könsdiskriminering

NyhetsbildZoom
Matteo Salvini, Italiens vice premiärminister. Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT
Juventus och Milans möte i italienska supercupen på onsdag omges av kritik. Italiens vice premiärminister Matteo Salvini ogillar beslutet att matchen spelas saudiska Jidda.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är sorgligt att matchen spelas i ett islamskt land där kvinnor inte får komma in på arenan, säger Salvini, som själv inte kommer vara på plats för att se finalen mellan två av landets största fotbollsklubbar.

Serie A:s ordförande Gaetano Micciche försvarar valet av spelort.

– Fram till i fjol var kvinnor inte tillåtna att vara på sportarrangemang. Vi jobbar för att alla kvinnor ska få tillgång till hela läktaren nästa gång vi spelar i Saudiarabien, säger han.

I Saudiarabien har det tidigare varit förbjudet för kvinnor att gå och se fotboll, men ett antal arenor har numera sektioner för kvinnliga supportrar. Under supercupfinalen är det endast familjesektionerna som är öppna för kvinnor.

Kommentarer
|

Lauri Markkanen ledde Chicago Bulls till seger i NBA

Nyhetsbild
Lauri Markkanen gjorde 25 poäng och ledde sitt lag Chicago Bulls till säsongens 15:e seger i basketligan NBA. Foto: Sarah Stier/Lehtikuva
Lauri Markkanen avgjorde matchen mot Orlando Magic i basketligan NBA. Markkanens Chicago Bulls tog en bortaseger med siffrorna 110-109.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan