Solving donerar till Novia – "Viktigt med kunniga ingenjörer"

NyhetsbildZoom
På bilden från vänster Jesper Englund, Anders Heikius, Örjan Andersson, Peter Björk och Markus Ede. Foto: Ullamay Borgmästars/Solving
Materialhanteringsföretaget Solving gör en donation till Yrkeshögskolan Novia.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Studerande vid Novias utbildning inom el- och automationsteknik i Vasa har samarbetat med Solving bland annat genom lärdomsprov. Inom Novias projektverksamhet har också samarbete gjorts.

– Våra produkter är fullproppade med teknologi, största delen av våra anställda är tekniska experter inom olika områden, för oss är det därför oerhört viktigt med kunniga ingenjörer. Många av våra anställda har studerat vid Novia, därför väljer vi att stöda ingenjörsutbildningen, säger Peter Björk, vd på Solving, i ett pressmeddelande. 

 – Det är fint att våra alumner uppskattas. Våra studerande är eftertraktade och vi arbetar för att kunna tillfredsställa den stora efterfrågan på arbetsmarknaden. Vi är glada för stödet från Solving som är en stark aktör i regionen, säger Örjan Andersson, vd och rektor på Yrkeshögskolan Novia.

 Novia erbjuder just nu fördjupande studier inom teknikområdet via två engelskspråkiga masterutbildningar Automation Technology och Industrial Management and Engineering. De båda utbildningarna förutsätter avlagd ingenjörs- eller annan lämplig examen samt tre års arbetserfarenhet. 

Donationen gjordes inom ramen för Novias medelinsamlingskampanj.

Kommentarer
|

Grano inleder samarbetsförhandlingar – 140 anställda berörs

Nyhetsbild
Grano har satsat stort i Vasa. Foto: Mikael Nybacka
Tryckeribolaget Grano inleder samarbetsförhandlingar. Totalt berörs 140 anställda av de åtgärder som vidtas för att minska på kostnaderna och förbättra konkurrenskraften.

Mest läst senaste veckan