Solving donerar till Novia – "Viktigt med kunniga ingenjörer"

NyhetsbildZoom
På bilden från vänster Jesper Englund, Anders Heikius, Örjan Andersson, Peter Björk och Markus Ede. Foto: Ullamay Borgmästars/Solving
Materialhanteringsföretaget Solving gör en donation till Yrkeshögskolan Novia.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Studerande vid Novias utbildning inom el- och automationsteknik i Vasa har samarbetat med Solving bland annat genom lärdomsprov. Inom Novias projektverksamhet har också samarbete gjorts.

– Våra produkter är fullproppade med teknologi, största delen av våra anställda är tekniska experter inom olika områden, för oss är det därför oerhört viktigt med kunniga ingenjörer. Många av våra anställda har studerat vid Novia, därför väljer vi att stöda ingenjörsutbildningen, säger Peter Björk, vd på Solving, i ett pressmeddelande. 

 – Det är fint att våra alumner uppskattas. Våra studerande är eftertraktade och vi arbetar för att kunna tillfredsställa den stora efterfrågan på arbetsmarknaden. Vi är glada för stödet från Solving som är en stark aktör i regionen, säger Örjan Andersson, vd och rektor på Yrkeshögskolan Novia.

 Novia erbjuder just nu fördjupande studier inom teknikområdet via två engelskspråkiga masterutbildningar Automation Technology och Industrial Management and Engineering. De båda utbildningarna förutsätter avlagd ingenjörs- eller annan lämplig examen samt tre års arbetserfarenhet. 

Donationen gjordes inom ramen för Novias medelinsamlingskampanj.

Kommentarer
|

SFP uppmanas hålla fast vid nationalspråksstrategin i fusionsfrågan

Nyhetsbild
En appell för Korsholms fortsatta självständighet överlämnas på torsdagen till Svenska folkpartiets partikansli i Helsingfors. Foto: Arkiv/Mikael Herrgård
"SFP har ensam majoritet i Korsholms kommunfullmäktige med 35 ledamöter av 43. Partiet har därför ett stort ansvar för kommunens framtid. Vi ber SFP leva upp till sina höga ideal om det egna språkets betydelse för den svenskspråkiga befolkningen". Så lyder en apell som överlämnas till SFP:s partisekreterare Fredrik Guseff i dag.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan