|

Nu inleds planeringen av nya skolan i Gamla Vasa – föräldrar och invånare får säga sin åsikt

NyhetsbildZoom
Variska skola till höger i bild. Vanhan Vaasan koulu kommer att byggas i anslutning till Variska. Foto: Mikael Nybacka
Om tre år ska den nya skolan i Gamla Vasa stå klar i anslutning till Variskan koulu. Nu får föräldrar och andra beröra parter säga sitt om planeringen av den nya skolan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt den preliminära tidtabellen färdigställs den nya skolbyggnaden för Vanhan Vaasan koulu 2022. Föräldrar och andra berörda parter får nu framföra sina åsikter om planeringen av den nya skolan.

En webbenkät är öppen fram till den 27 februari på Vasa stads webbplats.

– Med hjälp av enkäten kan bland annat elevernas föräldrar och invånarna i området berätta vilka aspekter de hoppas att man fäster särskild uppmärksamhet vid när den nya skolan planeras, säger Vasa stads hussektors lokalitetsdirektör Tapio Ollikainen i ett pressmeddelande. 

För föräldrarna och andra intresserade kommer man även i år att ordna ett infomöte där man mer noggrant går igenom planerna och frågor som framkommit. 

2022
planeras den nya skolbyggnaden i Gamla Vasa stå klar.
 

Inom byggprojektet pågår just nu projektplaneringsskedet som leds av stadens hussektor, och där deltar även en representant för båda skolornas föräldraföreningar och båda skolornas personal.

Projektplanen blir färdig under våren och går sedan vidare för godkännande i stadsfullmäktige. Efter beslutsfattandet kan byggnadsplaneringen inledas.

–  Om beslutsfattandet och planeringen framskrider utan överraskningar, inleds byggarbetena 2021. Skolan skulle således vara färdig för användning 2022, säger Ollikainen.

Den tidigare skolbyggnaden i Gamla Vasa utrymdes på grund av dålig luft. Skolan hade undersökts för mögel och man påträffade bland annat mikrober i gymnastiksalen. Dessutom hade många klagat på hälsoproblem som liknar mögel- och allergisymptom.

Eleverna från tidigare Vanhan Vaasan koulu går nu i Brändö skola som stått tom sedan skolsammanslagningen 2016. 

Kommentarer
|

Tre vänner, en bil och ett resemål – Europas nordligaste slutstation, Nordkap

Nyhetsbild
Lyckliga resenärer framme i Nordkap kommun. Från vänster Victoria Bäckman, Emma Tallgren och Leonora Friman. Foto: Emma Tallgren
En hel del av den finska befolkningen stannar hemma på påsken, många åker till olika skidorter i Finland och Europa. Vasaborna Victoria Bäckman, Emma Tallgren och Leonora Friman valde att fira påsk med en roadtrip.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan