|

Strimlad Banksy-tavla visas – utan batterier

NyhetsbildZoom
Konstverket "Love is in the bin" visas på Frieder Burda-museet i den tyska staden Baden-Baden. Foto: Uli Deck/AP/TT
Banksyverket "Love is in the bin" förstörde delvis sig självt precis efter att det blivit sålt på en auktion i London.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu ställs verket ut för första gången på ett museum i den tyska staden Baden-Baden – och från museiledningens håll har man gjort allt för att undvika att utsättas för ännu ett av konstnärens practical jokes.

– Vi öppnade ramen och hittade dokumentförstöraren, batterihållarna, sladdarna och förvissade oss om att batterierna blivit urplockade och sladdarna avklippta, säger museichef Henning Schaper, enligt Reuters.

Den anonyma köparen, som trots förstörelsen valde att slutföra köpet av tavlan för 1,2 miljoner euro, har lånat ut verket till Frieder Burda-museet där det kommer visas under en månad.

Besökarna kommer inte behöva betala för att se "Love is in the bin", då museets ledning menar att det skulle strida mot Banksys vilja.

Kommentarer
|

Krönika: Ensam i över 21 timmar i månens skugga

Nyhetsbild
Besättningen på Apollo 11 som gjorde den första månlandningen 1969. Från vänster Edwin Aldrin, Michael Collins och Neil Armstorng. Det var Aldrin och Armstrong som promenerade på månens yta medan Collins kretsade runt månen med kommandokapseln. Foto: TT/Scanpix Sverige
Inför 50-årsdagen av den första månfärden har Vasaförfattaren Catharina Östman låtit sig inspireras till en fiktiv text om den astronaut som världen minst har talat om. Delar av texten bygger på Michael Collins egen berättelse.

Mest läst senaste veckan