|

Liam Neeson: Jag är inte rasist

NyhetsbildZoom
Liam Neeson försvarade sig mot rasismanklagelser i tv-programmet "Good morning America". Foto: Lorenzo Bevilaqua/ABC/AP/TT
Liam Neeson är i rejält blåsväder efter att han i en intervju sagt att han en gång letade efter en svart man att slå ihjäl. Nu ställs ett pressevenemang inför premiären av hans nya film in.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den 66-årige nordirländska skådespelaren tillbakavisade på tisdagen de många rasismanklagelser han fått motta det senaste dygnet.

– Jag är inte rasist, sade Neeson i det amerikanska tv-programmet "Good morning America".

Det var i en intervju med den brittiska tidningen Independent som Liam Neeson berättade att han en gång gick omkring med en batong i flera dagar och hoppades att en ”svart jävel” skulle hoppa på honom.

Episoden utspelade sig, enligt Neeson, för nästan 40 år sedan – efter att en vän till skådespelaren blivit våldtagen.

Vid intervjun, som ägde rum i samband med en pressträff för den nya hämndfilmen "Cold pursuit", berättade Neeson att han inte skadade någon och att han ångrade sig.

Skådespelaren har mottagit massiv kritik efter uttalandet, men vissa har även hyllat honom för att ha vågat prata om svåra känslor som många bär på.

I intervjun i "Good morning America" sade Neeson även att han skulle ha letat efter en vit man om hans vän hade identifierat sin förövare som vit.

– Det var förfärligt, förfärligt när jag tänker tillbaka, att jag gjorde det där, sade Neeson.

– Det var avskyvärt, men jag lärde mig en läxa.

Det är oklart om ursäkten gjorde någon nytta. På tisdagskvällen finsk tid meddelade filmbolaget Lionsgate att man ställt in det pressevenemang som hade planerats inför tisdagens New York-premiär av Liam Neesons nya film "Cold pursuit", rapporterar Variety.

Kommentarer
|

Fem frågor till ...

... skådespelaren Sixten Lundberg som gästspelar i Jakobstad och Vasa med monologen "Grottmannen".
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Europa, vart är vi på väg?

Vi ser flyktingar som slussas omkring på Medelhavet, den böljande blå muren. Vi ser vägblockader, gula västar och tårgas.

Nyhetsbild
Lokalt

Ivrig diskussion om legalisering av cannabis – panelen oeniga i flera frågor men ville ändå nå samma mål

Ett diskussionstillfälle om legalisering av cannabis i Finland lockade en ung publik till Raawka på onsdag kväll. Rösterna för Amnesty International - Finländska sektionen och Nykterhetsförbundet Hälsa och trafik är av olika åsikter, men har ett gemensamt mål – att främja hälsan.

Nyhetsbild
Lokalt

En till sjukhus efter dikeskörning i Malax

MALAX En bil med tre personer i bilen körde i diket på Jurvavägen i Malax på onsdagskvällen. Två av personerna var barn.

Nyhetsbild
Sport

Välförtjänt seger för Sport

ISHOCKEY Matchen var en bergochdalbana som innehöll det mesta. Men sin vana trogen vände Sport än en gång skutan, avgjorde i förlängning och har fortfarande häng på slutspel.

Mest läst senaste veckan