Den 66-årige nordirländska skådespelaren tillbakavisade på tisdagen de många rasismanklagelser han fått motta det senaste dygnet.

– Jag är inte rasist, sade Neeson i det amerikanska tv-programmet "Good morning America".

Det var i en intervju med den brittiska tidningen Independent som Liam Neeson berättade att han en gång gick omkring med en batong i flera dagar och hoppades att en ”svart jävel” skulle hoppa på honom.

Episoden utspelade sig, enligt Neeson, för nästan 40 år sedan – efter att en vän till skådespelaren blivit våldtagen.

Vid intervjun, som ägde rum i samband med en pressträff för den nya hämndfilmen "Cold pursuit", berättade Neeson att han inte skadade någon och att han ångrade sig.

Skådespelaren har mottagit massiv kritik efter uttalandet, men vissa har även hyllat honom för att ha vågat prata om svåra känslor som många bär på.

I intervjun i "Good morning America" sade Neeson även att han skulle ha letat efter en vit man om hans vän hade identifierat sin förövare som vit.

– Det var förfärligt, förfärligt när jag tänker tillbaka, att jag gjorde det där, sade Neeson.

– Det var avskyvärt, men jag lärde mig en läxa.

Det är oklart om ursäkten gjorde någon nytta. På tisdagskvällen finsk tid meddelade filmbolaget Lionsgate att man ställt in det pressevenemang som hade planerats inför tisdagens New York-premiär av Liam Neesons nya film "Cold pursuit", rapporterar Variety.