|

Liam Neeson: Jag är inte rasist

NyhetsbildZoom
Liam Neeson försvarade sig mot rasismanklagelser i tv-programmet "Good morning America". Foto: Lorenzo Bevilaqua/ABC/AP/TT
Liam Neeson är i rejält blåsväder efter att han i en intervju sagt att han en gång letade efter en svart man att slå ihjäl. Nu ställs ett pressevenemang inför premiären av hans nya film in.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den 66-årige nordirländska skådespelaren tillbakavisade på tisdagen de många rasismanklagelser han fått motta det senaste dygnet.

– Jag är inte rasist, sade Neeson i det amerikanska tv-programmet "Good morning America".

Det var i en intervju med den brittiska tidningen Independent som Liam Neeson berättade att han en gång gick omkring med en batong i flera dagar och hoppades att en ”svart jävel” skulle hoppa på honom.

Episoden utspelade sig, enligt Neeson, för nästan 40 år sedan – efter att en vän till skådespelaren blivit våldtagen.

Vid intervjun, som ägde rum i samband med en pressträff för den nya hämndfilmen "Cold pursuit", berättade Neeson att han inte skadade någon och att han ångrade sig.

Skådespelaren har mottagit massiv kritik efter uttalandet, men vissa har även hyllat honom för att ha vågat prata om svåra känslor som många bär på.

I intervjun i "Good morning America" sade Neeson även att han skulle ha letat efter en vit man om hans vän hade identifierat sin förövare som vit.

– Det var förfärligt, förfärligt när jag tänker tillbaka, att jag gjorde det där, sade Neeson.

– Det var avskyvärt, men jag lärde mig en läxa.

Det är oklart om ursäkten gjorde någon nytta. På tisdagskvällen finsk tid meddelade filmbolaget Lionsgate att man ställt in det pressevenemang som hade planerats inför tisdagens New York-premiär av Liam Neesons nya film "Cold pursuit", rapporterar Variety.

Kommentarer
|

Krönika: Ensam i över 21 timmar i månens skugga

Nyhetsbild
Besättningen på Apollo 11 som gjorde den första månlandningen 1969. Från vänster Edwin Aldrin, Michael Collins och Neil Armstorng. Det var Aldrin och Armstrong som promenerade på månens yta medan Collins kretsade runt månen med kommandokapseln. Foto: TT/Scanpix Sverige
Inför 50-årsdagen av den första månfärden har Vasaförfattaren Catharina Östman låtit sig inspireras till en fiktiv text om den astronaut som världen minst har talat om. Delar av texten bygger på Michael Collins egen berättelse.

Mest läst senaste veckan