|

Aamulehti: Man med koppling till terrordådet i Åbo hade misstänkt bombmaterial

NyhetsbildZoom
En person misstänks ha kopplingar till terrorattacken i Åbo. Foto: SPT
Enligt polisen skulle den misstänkte inte ha kunnat bygga en bomb av materialet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter terrordådet i Åbo började polisen misstänka att en man med uzbekisk bakgrund planerade att bygga en bomb, skriver Aamulehti. Terrordömde Abderrahman Bouanane hade haft kontakt med den misstänkte mannen.

Polisen gjorde en husrannsakan hos mannen som är född 1994 och bodde hos sina föräldrar i Åbo. I bostaden hittade polisen elektriska ledningar och spikar från en spikpistol, vilket väckte misstankar om att han försökte bygga en bomb.

Polisen har ändå kommit till slutsatsen att den misstänkte inte skulle ha kunnat bygga en bomb av de föremål som hittades.

Polisen har ändå skäl att misstänka att mannen har radikaliserats. Den misstänkte har bland annat skickat IS-propaganda till Bouanane. Polisen kände till mannen redan före terrorattacken, men bevismaterialet är inte så övertygande att han skulle vara på sannolika skäl misstänkt för brott.

|

Riksdagen godkände ändringen av Ålands självstyrelselag

Nyhetsbild
Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har jobbat för ändringen av självstyrelselagen. Foto: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva
Riksdagen godkände ändringen av Ålands självstyrelselag, som höjer Ålands grundfinansiering och undanröjer åländska hinder för landskaps- och vårdreformen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Europa, vart är vi på väg?

Vi ser flyktingar som slussas omkring på Medelhavet, den böljande blå muren. Vi ser vägblockader, gula västar och tårgas.

Nyhetsbild
Lokalt

Ivrig diskussion om legalisering av cannabis – panelen oeniga i flera frågor men ville ändå nå samma mål

Ett diskussionstillfälle om legalisering av cannabis i Finland lockade en ung publik till Raawka på onsdag kväll. Rösterna för Amnesty International - Finländska sektionen och Nykterhetsförbundet Hälsa och trafik är av olika åsikter, men har ett gemensamt mål – att främja hälsan.

Nyhetsbild
Lokalt

En till sjukhus efter dikeskörning i Malax

MALAX En bil med tre personer i bilen körde i diket på Jurvavägen i Malax på onsdagskvällen. Två av personerna var barn.

Nyhetsbild
Sport

Välförtjänt seger för Sport

ISHOCKEY Matchen var en bergochdalbana som innehöll det mesta. Men sin vana trogen vände Sport än en gång skutan, avgjorde i förlängning och har fortfarande häng på slutspel.

Mest läst senaste veckan