|

Aamulehti: Man med koppling till terrordådet i Åbo hade misstänkt bombmaterial

NyhetsbildZoom
En person misstänks ha kopplingar till terrorattacken i Åbo. Foto: SPT
Enligt polisen skulle den misstänkte inte ha kunnat bygga en bomb av materialet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter terrordådet i Åbo började polisen misstänka att en man med uzbekisk bakgrund planerade att bygga en bomb, skriver Aamulehti. Terrordömde Abderrahman Bouanane hade haft kontakt med den misstänkte mannen.

Polisen gjorde en husrannsakan hos mannen som är född 1994 och bodde hos sina föräldrar i Åbo. I bostaden hittade polisen elektriska ledningar och spikar från en spikpistol, vilket väckte misstankar om att han försökte bygga en bomb.

Polisen har ändå kommit till slutsatsen att den misstänkte inte skulle ha kunnat bygga en bomb av de föremål som hittades.

Polisen har ändå skäl att misstänka att mannen har radikaliserats. Den misstänkte har bland annat skickat IS-propaganda till Bouanane. Polisen kände till mannen redan före terrorattacken, men bevismaterialet är inte så övertygande att han skulle vara på sannolika skäl misstänkt för brott.

|

Man flydde från polisen i 200 kilometer i timmen – misstänks för två mordförsök

Nyhetsbild
En man född 1994 greps till slut efter en lång biljakt. Mannen misstänks bland annat för två mordförsök. Foto: SPT
Mannen körde 113 kilometer i timmen på en väg med hastighetsbegränsning 40 kilometer i timmen. Mannen försökte fly från polisen, men inte ens spikmatta stoppade honom.

Mest läst senaste veckan