|

Facebook stoppade reklam för bok om sex

NyhetsbildZoom
Facebook stoppar svensk bok som har ordet "sex" i titeln. Arkivbild. Foto: Ben Margot/AP/TT
När det finländska förlaget Gummerus skulle göra reklam för den rikssvenska sexualupplysningsboken "Respekt – en sexbok för killar" på Facebook stoppades det av företaget, skriver Göteborgs-Posten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Författaren till boken, Inti Chavez Perez, fick på fredagen besked från Facebook om att de inte accepterade att ordet "sex" förekom i bokens titel. Därför får förlaget inte annonsera om boken på Facebook.

– Facebook menar att titeln är alltför sexuell och därför bryter mot deras regler, säger Inti Chavez Perez till tidningen.

Boken släpptes första gången år 2010. En nyutgåva av boken släpptes i maj förra året. Nu är den på gång att släppas i omkring 15 andra länder, däribland Finland, Nederländerna, Sydkorea och USA. Hur lanseringen av boken ska gå till i de övriga länderna är oklart sedan Facebook stoppade det finländska förlagets kampanj.

|

Trump har ringt Stefan Löfven om fängslad rappare

Nyhetsbild
Affischer med buskapet att släppa Asap Rocky på fri fot har satts upp runt om i Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Donald Trump har enligt egen utsago ringt Stefan Löfven för att lösa situationen med Asap Rocky."Hade just ett väldigt bra samtal med Sveriges statsminister Stefan Löfven", twittrar han.

Mest läst senaste veckan