|

Analytiker tror på "Fortnite"-rival

NyhetsbildZoom
En skärmbild från "Apex legends". Foto: EA/TT
Analytiker på Wall Street är positiva till den amerikanska speljätten Electronic Arts (EA) gratisspel "Apex legends", som oannonserat släpptes i veckan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På tre dagar har spelet lockat 10 miljoner spelare, ett besked som drog upp aktien med 16 procent i fredagshandeln. Analytiker är imponerade, och tror att en anledning är att populära influerare som "Ninja" spelat spelet på strömningssajten Twitch.

– Det är ett imponerande antal och en fantastisk start på en ny kärnegendom för EA, något som företaget behöver efter ett antal snedsteg med sina ickesportserier, säger Andrew Uerkwitz vid Oppenheimer & Co.

Wedbush Securities analytiker Michael Pachter tror att spelet kan innebära inkomster på motsvarande närmare en miljard kronor nästa år.

– Det bygger på tumregeln att ett gratisspel typiskt genererar omkring tio dollar per år per användare som spelar varje månad, säger han.

En skärmbild från "Apex legends". Foto: Respawn Entertainment/EA/TT


"Apex legends" är liksom poplära "Fortnite" ett battle royale-spel, som går ut på att vara den sista överlevande på en karta, i "Apex" fall spelar man i ett lag med två andra.

I stället för att ta betalt för spelet så kan spelare spendera pengar i spelet via så kallade mikrotransaktioner, för att bland annat förändra utseendet på sina spelfigurer.

Framgångsrikt år för VASEK både verksamhetsmässigt och ekonomiskt

Nyhetsbild
Stefan Råback, vd för Vasek. Foto: Linus Lindholm
VASEK gjorde ett positivt ekonomiskt resultat år 2018.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Europa, vart är vi på väg?

Vi ser flyktingar som slussas omkring på Medelhavet, den böljande blå muren. Vi ser vägblockader, gula västar och tårgas.

Nyhetsbild
Lokalt

Ivrig diskussion om legalisering av cannabis – panelen oeniga i flera frågor men ville ändå nå samma mål

Ett diskussionstillfälle om legalisering av cannabis i Finland lockade en ung publik till Raawka på onsdag kväll. Rösterna för Amnesty International - Finländska sektionen och Nykterhetsförbundet Hälsa och trafik är av olika åsikter, men har ett gemensamt mål – att främja hälsan.

Nyhetsbild
Lokalt

En till sjukhus efter dikeskörning i Malax

MALAX En bil med tre personer i bilen körde i diket på Jurvavägen i Malax på onsdagskvällen. Två av personerna var barn.

Nyhetsbild
Sport

Välförtjänt seger för Sport

ISHOCKEY Matchen var en bergochdalbana som innehöll det mesta. Men sin vana trogen vände Sport än en gång skutan, avgjorde i förlängning och har fortfarande häng på slutspel.

Mest läst senaste veckan