|

Ikea tappade bort Nya Zeeland

NyhetsbildZoom
Ikea glömde Nya Zeeland. Arkivbild. Foto: Åserud, Lise/NTB Scanpix/TT
Ikea har uppmärksammats i Nya Zeeland, men kanske inte på det sätt den svenska möbeljätten hade velat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

När en version av tavlan Björksta började säljas upptäckte skarpögda kunder att hela önationen var borta. När så en användare på forumet Reddit publicerade en bild på kartan tog det fart och privatpersoner över hela världen skämtade på Ikeas – och Nya Zeelands – bekostnad.

Ikea ber om ursäkt för misstaget och skriver i ett mejl till BBC att "Ikea är ansvarigt för att säkerställa korrekta motiv på alla våra produkter. Rutinerna har brustit när det gäller världskartan Björksta. Vi beklagar vårt misstag och ber om ursäkt. Vi kommer att vidta nödvändiga åtgärder och produkten håller på att fasas ut ur våra varuhus".

Tajmingen för tabben är inte den bästa för företaget, som i december i fjol presenterade planer för sin första butik i Nya Zeeland.

Paret Tran grundade nytt företag: "Folket vet inte hur smutsiga deras luftvärmepumpar blir"

Nyhetsbild
BSThanhtung Tran sköter den praktiska delen av företaget medan Pamela Tran sköter den administrativa. Foto: Kevin Åkerlund
Luftvärmepumpar syns i allt fler hushåll, även familjen Tran skaffade sin för ett drygt år sedan. Samtidigt föddes idén till företaget AC-Cleaning.

Mest läst senaste veckan