|

Britter vill lagstifta mot Huawei

NyhetsbildZoom
Kinesiska teknikjätten Huawei kan delvis stoppas i Storbritannien. Foto: Andy Wong/AP/T
Den brittiska regeringen vill göra det omöjligt för utländska teknikföretag att delta i strategiskt betydelsefulla infrastrukturprojekt i landet, skriver The Sun och hänvisar till regeringskällor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den nya lagen ses i första hand som ett sätt att stoppa kinesiska Huawei i landet.

Storbritannien överväger sedan tidigare att i linje med många andra västländer förbjuda Huawei i de kommande så kallade 5G-nätverken. Försvarsministern Gavin Williamson uttryckte i december till The Times oro över den kinesiska teknikjättens inblandning när Storbritannien går över till 5G-nät.

– Det är någonting som vi borde titta mycket noga på. Vi måste erkänna det faktum som nyligen blivit känt: att den kinesiska staten ibland agerar på ett skadligt sätt, sade han då.

Huawei är världens största tillverkare av utrustning för telekomnätverk, och en av världens största tillverkare av mobiltelefoner. Flera länder har stoppat inköp av utrustning från företaget på grund av misstankar om spionage och säkerhetshot.

Kommentarer
|

Norsk sprithandlare förvirrad av Jägermeister

Nyhetsbild
Jägermeister i en taxfreebutik på flygplatsen i Oslo. Arkivbild. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix/TT
Är spritdrycken Jägermeister en bitter, eller är det en likör? Det är något som fått de ansvariga vid Norges svar på Systembolaget – Vinmonopolet – att klia sig i huvudet på senare tid, skriver Aftenposten. Efter hela 40 år ska nu flaskan flyttas från hyllan med bittra spritsorter, men frågan är vart.

Mest läst senaste veckan