|

Stephen Merchant spelar verklig seriemördare

NyhetsbildZoom
Stephen Merchant. Arkivbild. Foto: Taylor Jewell/AP/TT
Den brittiske komikern och skådespelaren Stephen Merchant ska gestalta den dömde seriemördaren Stephen Port i ett kommande BBC-drama, skriver The Guardian.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

2014 och 2015 mördade Port fyra unga män som han träffade via dejtingtjänster. Händelserna fick stor uppmärksamhet i Storbritannien, bland annat eftersom polisen först inte lyckades se något samband mellan fallen.

Serien ska skildra morden utifrån offrens familjers perspektiv och deras kamp för att få reda på vad som hänt.

"Det här verkliga dramat kastar ljus på deras historia, så det är ett privilegium att vara en del av deras berättelse", säger Merchant i ett uttalande.

Stephen Merchant är kanske mest känd för sitt samarbete med Ricky Gervais i komediserierna "The office" och "Extras". På sistone har han haft roller i Millenniumfilmen "The girl in the spider's web" och kommande wrestlingkomedin "Fighting with my family".

Kommentarer
|

RECENSION: Sune är tillbaka i en välgjord och ordentlig familjefilm

Nyhetsbild
Sune (Elis Gerdt) funderar över livets olidlighet i klassrummet. Han en konkurrent i den nya Sune-filmen. Foto: Pressbild
Det bästa med den nya Sune-filmen är att alla karaktärer beter sig normalt, precis som man gör i en vanlig familj, skriver VBL:s recensent.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan