|

Stephen Merchant spelar verklig seriemördare

NyhetsbildZoom
Stephen Merchant. Arkivbild. Foto: Taylor Jewell/AP/TT
Den brittiske komikern och skådespelaren Stephen Merchant ska gestalta den dömde seriemördaren Stephen Port i ett kommande BBC-drama, skriver The Guardian.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

2014 och 2015 mördade Port fyra unga män som han träffade via dejtingtjänster. Händelserna fick stor uppmärksamhet i Storbritannien, bland annat eftersom polisen först inte lyckades se något samband mellan fallen.

Serien ska skildra morden utifrån offrens familjers perspektiv och deras kamp för att få reda på vad som hänt.

"Det här verkliga dramat kastar ljus på deras historia, så det är ett privilegium att vara en del av deras berättelse", säger Merchant i ett uttalande.

Stephen Merchant är kanske mest känd för sitt samarbete med Ricky Gervais i komediserierna "The office" och "Extras". På sistone har han haft roller i Millenniumfilmen "The girl in the spider's web" och kommande wrestlingkomedin "Fighting with my family".

Kommentarer
|

Krönika: Ensam i över 21 timmar i månens skugga

Nyhetsbild
Besättningen på Apollo 11 som gjorde den första månlandningen 1969. Från vänster Edwin Aldrin, Michael Collins och Neil Armstorng. Det var Aldrin och Armstrong som promenerade på månens yta medan Collins kretsade runt månen med kommandokapseln. Foto: TT/Scanpix Sverige
Inför 50-årsdagen av den första månfärden har Vasaförfattaren Catharina Östman låtit sig inspireras till en fiktiv text om den astronaut som världen minst har talat om. Delar av texten bygger på Michael Collins egen berättelse.

Mest läst senaste veckan