|

HS: De äldre på Pelimanni har det bra nu

NyhetsbildZoom
Vårdjätten Attendo har bett om ursäkt för missförhållandena vid vårdhemmet Pelimanni. Foto: Timo Aalto/Lehtikuva
De äldre på Attendos vårdhem Pelimanni som stängdes i fredags har det bra. Myndigheterna granskade ännu sent på fredag kväll att undantagsarrangemangen på vårdhemmet faktiskt fungerar, skriver Helsingin Sanomat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi är övertygade om att arrangemangen skötts så att de nu är trygga. Skötseln och omsorgen av klienterna är nu tryggad, säger överinspektör Anita Paavola vid regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland till Helsingin Sanomat.

Regionförvaltningsverket stängde verksamheten vid det splitternya vårdhemmet i Alavo i fredags. Orsaken bakom beslutet är bland annat allvarliga brister i personaldimensioneringen. Sex personer har dött under en knapp månad, men man utreder ännu om det är på grund av vanvård.

Eftersom kommunen inte längre har egen vårdpersonal hyr man in personal, delvis av Attendo. De äldre som bor på vårdhemmet kommer fortsättningsvis att bo där.

Vårdjätten Attendo har bett om ursäkt för missförhållandena vid vårdhemmet Pelimanni. Foto: Timo Aalto/LehtikuvaDe anställda vid hemmet fortsätter som förut men ledningen byts ut. Personalen är inte längre anställd av Attendo utan av samkommunen Kuusiokunnat, dit kommunen Alavo hör.

Enligt den information regionförvaltningsverkets har är antalet vårdare nu tillräckligt.

Paavola säger till HS att det är mycket ovanligt att verksamheten avbryts. Att företaget nyligen inlett sin verksamhet ger enligt henne ingen rätt att missköta sig.

– Verksamheten måste genast ha tillstånd, säger hon.

Kommentarer
|

Molly Näsman fick tidigt uppleva musikbranschens mörka sidor – "Jag vill aldrig hamna där igen"

Nyhetsbild
Molly Näsman hoppas på att sonen Nathaniel en dag inte envist väljer samma väg som hon och bestämmer sig för att prova på en musikkarriär. Foto: Sofia Westerholm/SPT
Allt började från att en elvaårig flicka kom tvåa i tävlingen Talent Suomi 2011. Sedan dess har Molly Näsman hunnit ta sig igenom studioinspelningar i USA, kämpat med en ätstörning och slutligen bestämt sig för att avsluta allt vad musikkarriär heter. I dag är i stället sonen Nathaniel prioritet nummer ett.

Mest läst senaste veckan