|

Företag: Vi har inte betalat Greta Thunberg

NyhetsbildZoom
16-åriga Greta Thunberg under sitt närvarande på världsekonomiskt forum i Davos. Arkivbild. Foto: Valentin Flauraud/AP/TT
Företaget We don't have time går ut och pudlar. Det informerade aldrig den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg eller hennes familj om att hennes namn skulle användas i finansiella projekt. Bolaget säger också att det aldrig betalat Thunberg några pengar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Vi har misslyckats med att i tid informera familjen Thunberg om att Greta skulle nämnas i vårt finansiella prospekt ämnat för att samla in medel. Ett prospekt måste beskriva verksamheten på ett rättvisande sätt, men vi är väldigt ledsna för att vi inte informerade dem om det. Jag har talat med familjen och de har godtagit vår uppriktiga ursäkt för vårt misstag", säger företagets vd Ingmar Rentzhog i ett pressmeddelande.

We don't have time beskriver sig som ett företag som vill bidra till att lösa klimatkrisen. Mellan oktober 2018 och januari 2019 var den omtalade klimataktivisten Greta Thunberg en av flera ungdomsrådgivare i företagets stiftelse.

I lördags kom Svenska Dagbladet med uppgifter om att Thunbergs namn använts flitigt i samband med en nyemission som företaget gjorde. Den drog in nära tio miljoner kronor i investeringar. Greta Thunbergs pappa förnekade att familjen haft kännedom om att dotterns namn använts.

Greta Thunberg har nu lämnat sin roll som rådgivare eftersom hon önskar att vara helt oberoende från organisationer, enligt Rentzhog.

På sociala medier har klimataktivisten anklagats för att vara betald av diverse organisationer, men We don't have time tillbakavisar uppgifterna.

"Greta har endast varit engagerad i stiftelsen. Vi vill också förtydliga att vi varken har betalat ut något arvode till familjen Thunberg eller kommer att göra det, och vi har inte heller mottagit pengar från dem", säger vd:n Ingmar Rentzhog.

Kommentarer
|

Norsk sprithandlare förvirrad av Jägermeister

Nyhetsbild
Jägermeister i en taxfreebutik på flygplatsen i Oslo. Arkivbild. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix/TT
Är spritdrycken Jägermeister en bitter, eller är det en likör? Det är något som fått de ansvariga vid Norges svar på Systembolaget – Vinmonopolet – att klia sig i huvudet på senare tid, skriver Aftenposten. Efter hela 40 år ska nu flaskan flyttas från hyllan med bittra spritsorter, men frågan är vart.

Mest läst senaste veckan