|

Senatorn Elizabeth Warren: president Trump kanske inte är en fri man 2020

NyhetsbildZoom
Den demokratiska senatorn Elizabeth Warren inledde i helgen sin presidentvalskampanj inför nästa års amerikanska val. Foto: Charlie Neibergall/AP/TT
Den amerikanska senatorn Elizabeth Warren inledde i helgen sin presidentvalskampanj inför nästa år och gav på söndagen några kängor till Donald Trump.– 2020 kanske Trump inte längre är president. Faktum är att han kanske inte ens är en fri person, säger hon enligt nyhetsbyrån AP.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Demokraten Elizabeth Warren hänvisar troligtvis till de utredningar som har skuggat Trumps mandatperiod. Hon ville dock inte svara på frågan om hon tycker att Trump bör ställas inför riksrätt, utan sade bara att den särskilde åklagaren Robert Mueller måste få slutföra sin utredning.

– Om vi tar den vägen måste vi hjälpas åt att ena det här landet och få så många som möjligt att förstå att det var en rättmätigt förfarande som byggde på fakta, säger Warren.

Donald Trump har inte åtalats i samband med Rysslandsutredningen, men flera av hans tidigare rådgivare har erkänt sig skyldiga till flera olika brott.

Massachusettssenatorn uppmanade även sina medkandidater att inte låta Trump sätta tonen under valkampanjen.

– Varje dag kommer det en rasistisk tweet, en hatfull tweet – någonting riktigt mörkt och fult. Vad ska vi kandidater, aktivister och media göra åt det? Vi ska jaga efter dem varje dag, säger Warren.

Kommentarer
|

Världens minsta bebis har fått åka hem

Nyhetsbild
Ryusuke Sekino med mamma Toshiko och pappa Kohei. Foto: Kyodo News via AP/TT
När han föddes var han den minsta bebis som förlösts – med en matchvikt på blott 258 gram. Efter sex månaders intensivvård har den japanske pojken Ryusuke Sekino fått lämna sjukhuset tillsammans med sina föräldrar.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan