|

al-Araibi har lämnat fängelset

NyhetsbildZoom
Den bahraisnka fotbolsspelaren Hakeem al-Araibi har suttit fängslad i Thailand sedan november. Foto: Sakchai Lalit/AP/TT
Den bahrainska fotbollsspelaren Hakeem al-Araibi har släppts från fängelset i Bangkok.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Beskedet kom kort efter att thailändska åklagare uppgett att Bahrain har dragit tillbaka sitt krav på att al-Araibi ska utlämnas.

– Om inte de vill ha honom har vi inget skäl att ha kvar honom här, säger Chatchom Akapin, talesperson för den thailändska statsåklagaren, till AFP.

25-åriga Hakeem al-Araibi bor i Australien sedan 2014 och beviljades flyktingstatus efter att ha flytt Bahrain, där han i sin frånvaro dömdes till fängelse för händelser i samband med den arabiska våren 2011.

I samband med sin bröllopsresa i november greps han på Bangkoks flygplats, på begäran av bahrainska myndigheter. Bahrain har fram till nu krävt att al-Araibi ska utlämnas, samtidigt som gripandet har väckt stora protester både från människorättsorganisationer och från Australiens regering.

Kommentarer
|

Nya projektiler från Nordkorea

Nyhetsbild
En tv-skärm på Seouls centralstation med rapportering om robotuppskjutningarna. Bilden är från den 16 augusti. Foto: Lee Jin-Man/AP/TT
För sjunde gången på kort tid har Nordkorea provskjutit projektiler, meddelar försvaret i Sydkorea och Japan.Även denna gång skedde avfyrningarna ut mot Japanska sjön. Japan beskriver det som robotar, och manar sjöfarten att se upp för rester av dem.

Mest läst senaste veckan