Posten i Vörå flyttar till K-market

NyhetsbildZoom
Kenneth Sten hoppas att kunder som kommer in för att hämta sin post också passar på att handla. Foto: Jonny Smeds
Snart får invånarna i Vörå centrum ett nytt ställe att hämta och posta sina paket när K-market tar över postservicen från caféet Kaffikåppin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Invånarna i Vörå centrum får från och med den 19 februari ett nytt ställe att hämta sina postpaket från. Då flyttar posten tvärs över gatan från caféet Kaffikåppin till K-Market. Butikens köpman Kenneth Sten säger att han inte tvekade länge när erbjudandet kom att ta över postservicen.

– Fredrik från Kaffekåppin frågade om jag var intresserad, säger Sten som också är köpman vid K-market Sundom i Vasa och i Malax.


Fredrik Renfält säger att butiken troligen har en större nytta av posten än caféet.

– Jag tror folk har en större benägenhet att handla samtidigt som man hämtar posten än att dricka en kopp kaffe, säger Renfält.

I de andra butikerna har Sten sett vilken inverkan posten haft på kundtillströmningen. Nu hoppas han att posten också ska öka kundantalet i butiken i Vörå.

– Vi hoppas att kunder som kommer in för att hämta sin post också passar på att handla.

Han gör ingen hemlighet av att butiken skulle må bra av mera kunder. Det finns stor potential i fastigheten, som han gärna skulle vilja dela med någon fler företagare.

– Fastigheten är ju en galleria. Här finns utrymme för två mindre eller ett större företag ytterligare. Jag tror kunderna skulle uppskatta en klädaffär eller en affär som säljer heminredning och presentartiklar. Sådana affärer som kommuninvånarna kanske saknar efter att Halpa-Halli försvann.


Rent konkret betyder postens flytt inte så mycket för K-market och butikens personal. De är vana att handskas med paket. Redan nu går det att hämta paket som levereras med Matkahuolto eller Schenker. 

För invånarna innebär flytten inte heller någon större förändring, förutom att det kan bli smidigare att sända paket. I aulan placeras nämligen en postautomat, som är i bruk från och med den 18 februari.

Artikeln publicerades i Kommunbladet den 13 februari. Kommunbladet är en tidning som delas ut till alla hushåll i Vörå kommun och som utges av HSS Media. 

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Den digitala skymningen oroar vetenskapsredaktör – "Vår digitala verklighet är väldigt skör"

VASA Marcus Rosenlund öppnade All Digital Week i Vasa med en föreläsning om digital skymning. Kommer vår generations historia att försvinna?

Nyhetsbild
Inrikes

Forskare föreslår höjd inkomstskatt för att få ordning på statsekonomin – "Regeringens beslut har haft förödande inverkan"

Enligt en ny utredning vid Löntagarnas forskningsinstitut är det vettigare att höja inkomstskatten än att frysa indexjusteringen för sociala förmåner då glappet i statsbudgeten ska rättas till.

Nyhetsbild
Lokalt

Åtta åtalade i stor droghärva – så här gick det till när den unga ligan gjorde affärer

Den unga drogligan från Österbotten gjorde blixtsnabba drogtransaktioner. Men det fanns saker de inte kom att tänka på. Det kan leda till väldigt många år i fängelset.

Nyhetsbild
Sport

Video: Här fintar han motståndarna totalt – klippet från Blue Fox-matchen sprids som en löpeld

En kort videosekvens från Blue Fox seriefinal mot SB Paapat i söndags har väckt stor munterhet på nätet. Det är blåräven Johannes Vähäkangas som snyggt lyckas finta två motståndare – som sedan krockar med varandra.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan