|

De kan gå till final i Melodifestivalen

Rebecka Karlsson framför sitt bidrag "Who I Am" i Melodifestivalens tredje deltävling i Tegera Arena på lördagen. Omar Rudberg framför sitt bidrag "Om om och om igen" i Melodifestivalens tredje deltävling i Tegera Arena på lördagen. Lina Hedlund framför sitt bidrag "Victorious" i Melodifestivalens tredje deltävling i Tegera Arena i Leksand på lördagen. Programledarna Kodjo Akolor, Eric Saade och Marika Carlsson vid Melodifestivalens tredje deltävling i Tegera Arena på lördagen. Martin Stenmarck framför sitt bidrag "Låt skiten brinna" i Melodifestivalens tredje deltävling i Tegera Arena på lördagen. Dolly Style framför sitt bidrag "Habibi" i Melodifestivalens tredje deltävling i Leksand. Omar Rudberg ser ut att ha en chans att gå vidare enligt Melodifestivalklubbens publikundersökning. Dolly Style blev publikfavorit efter deltävlingens första genrep. Rebecka Karlsson uppträder med bidraget "Who I am". Jon Henrik Fjällgren är förhandsfavorit inför den tredje deltävlingen.
Det räckte inte ända fram för The Lovers of Valdaro och Omar Rudberg i årets tredje deltävling i Melodifestivalen. De kvarvarande fem deltagarna tampas nu om två direktplatser till finalen i Stockholm och två platser i Andra chansen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

När publiken sagt sitt så är det fem artister som tävlar om två finalplatser samt två ytterligare platser i Andra chansen. Dessa är Jon Henrik Fjällgren, Dolly Style, Lina Hedlund, Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson.

Den tredje deltävlingen av Melodifestivalen inleddes av en hyllning av Ted Gärdestad. Programledaren Eric Saade sjöng ett medley av låtarna "Oh vilken härlig dag”, ”Rockin ’n’ Reeling” och ”Satellit”. Just "Satellit" var låten som Ted Gärdestad vann Melodifestivalen med för 40 år sedan.

På scen syntes Marika Carlsson, Eric Saade och Kodjo Akolor. Sarah Dawn Finer surnade till i en inledande sketch och stannade i husbilen.

– Ni kör programmet helt själva. Flyg fritt, sade Sarah Dawn Finer.

Jon Henrik Fjällgren var storfavorit inför kvällens deltävling, enligt spelbolagen. Han har sedan tidigare både en andra- och en tredjeplats i musiktävlingen på sin meritlista och trodde starkt på sin egen låt.

– Jag tycker jättemycket om låten, och att få sjunga den inför publik är en så fin möjlighet. Det är extra roligt när man får den här responsen och positiviteten, sade han inför tävlingen.

Enligt Melodifestivalklubbens undersökning efter det första publika genrepet toppade däremot Dolly Style listan med 144 röster, bara en mer än Jon Henrik Fjällgren. Sammanlagt har 543 personer röstat i undersökningen.

– Vi vill sprida glädje och kärlek. I kväll sjunger vi för alla men framför allt för de som känner sig utanför och behöver gemenskap. Vi är så taggade, sade Dolly Style i en förinspelad film, innan de framförde sitt bidrag.

En annan person som har tippats gå långt i tävlingen enligt oddsmakarna är Rebecka Karlsson, som tidigare har kommit tvåa i "Idol" 2016.

– Det är galet nervöst, man känner sig lite pressad. Shit, nu måste jag leverera. Därför blir jag lite besviken på mig själv om jag sjunger en enda sur ton, sade hon innan tävlingen.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ledande tjänsteman slutar i Kaskö

Turbulensen inom stadsförvaltningen i Kaskö fortsätter. Nu har en ledande tjänsteman igen sagt upp sig, efter bara ett knappt år på posten.

Nyhetsbild
Inrikes

Åklagaren i polisrättegången: "En dyster bild av vad som skett inom polisen"

Åklagaren målade upp en väldigt sorglig bild av polisledningens agerande i samband med Jari Aarnios skumraskaffärer. Enligt åklagaren visste alla att allt inte stod rätt till, men valde att blunda.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan