|

Sipilä i frågetimmen: Tiden är knapp för vårdreformen

NyhetsbildZoom
Statsminister Juha Sipilä (C) säger att det blir dyrt för samhället om tiden tar slut för vård- och landskapsreformen. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva
Statsminister Juha Sipilä har inte tappat hoppet trots att grundlagsutskottets utlåtande låter vänta på sig. Han tror ännu att riksdagen hinner rösta om vårdreformen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Statsminister Juha Sipilä (C) svarade på frågor om äldrevården, brexit och långköraren vård- och landskapsreformen i statsministerns frågetimme på Yle Radio Suomi på söndagseftermiddagen.

Sipilä nekade än en gång till att regeringen skulle ha skurit ner i kommunernas finansiering. Enligt honom är det ledningen på de privata företagen som är ansvariga för missförhållande i äldreomsorgen.

– De här företagen måste se sig själv i spegeln. Först fifflade företagen med skatterna. Om företagen skär ner i kvaliteten på tjänsterna för att uppnå bättre resultat, då är de inne på fel spår, säger Sipilä till Yle.


Enligt honom behövs vård- och landskapsreformen för att kunna trygga bättre service. Sipilä säger att en del kommuner är för små för att kunna ha ansvaret för äldrevården och upphandling.

Sipilä fick också frågan om vad som händer ifall vård- och landskapsreformen faller på målsnöret.

– Då är det bara att kasta in handduken när det gäller att genomföra stora reformer. I stället får man göra dem stegvis.

Visa fler
Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oona Airola: "Jag hoppas kunna släppa en skiva nästa år"

KARLEBY Det har hänt att Oona Airola tvingats tacka nej till roller för att tiden inte räckt till. Men det är viktigt för henne att både skådespela och sjunga.

Nyhetsbild
Sport

Lilian Hellström: Andningspausen innan nästa våg av idrotter

Månadsskiftet mars–april är ett andningshål i idrottssvängen. Skridskorna och skidorna läggs så småningom på hyllan och fotbollen sparkar i gång. Det är säkra vårtecken för den som gillar sport.

Nyhetsbild
Lokalt

Åtta åtalade i stor droghärva – så här gick det till när den unga ligan gjorde affärer

Den unga drogligan från Österbotten gjorde blixtsnabba drogtransaktioner. Men det fanns saker de inte kom att tänka på. Det kan leda till väldigt många år i fängelset.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan