|

Plastskatt kan införas i Storbritannien

NyhetsbildZoom
Foto: TT/NTB Scanpix/Berit Roald
Den brittiska miljöministern presenterar i dag ett förslag på hur man kan öka återvinningen av plast.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Storbritanniens regering lade förra året ett förslag om att förbjuda plastsugrör och tops, och tidigare har en avgift för plastpåsar införts i landet. Nu presenterar miljöminister Michael Gove ytterligare förslag för att öka återvinningen av plast.

Förslaget, som presenteras på måndagen och sedan ska ut på remiss i tre månader, innebär att tillverkare av plastförpackningar själva ska stå för kostnaden av hanteringen av deras avfall. Tillverkare som använder sig av för lite återvunnet material ska bli skyldiga att betala en skatt. Ett pantsystem för burkar, plast- och glasflaskor ska också införas.

Planen är att förslaget ska bidra till att förenkla källsorteringen i de brittiska hushållen.

"Vi kommer att införa en världsledande skatt för att öka återvunnet innehåll i plastförpackningar, få förpackningsproducenter att betala notan för att hantera sitt avfall och få ett slut på oklarheterna av källsorteringen i hemmet", uppger miljöminister Michael Gove i ett uttalande.

Kommentarer
|

WHO: Ebolautbrott ett internationellt nödläge

Nyhetsbild
Hälsoarbetare i skyddskläder tillsammans med en isolerad ebolasmittad person i Beni i Kongo-Kinshasa, 13 juli 2019. Foto: Jerome Delay/AP/TT
Världshälsoorganisationen, (WHO), klassar ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa och Uganda som ett internationellt nödläge. Detta efter att ett nytt fall av ebola har upptäckts i Uganda.

Mest läst senaste veckan